Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Rally Challenge

Danmarksmesteren: “Godt at komme i gang”

1600 Rally
Challenge 

30/03/07 

Langfredag den 6. april mødes Danmarks bedste rallykørere for første gang i år. Det sker i den traditionelle forårsklassiker Designa Køkken Rally GP i Munck Asfalt A/S’ store grusgrav i Kongensbro mellem Viborg og Århus. Med en deltagerliste på op mod 65 kørere skal formen prøves af, styrkeforholdet vurderes og så skal den nye rallybil på sin første prøve.
 

Nye rallybiler bliver der masser af i årets Designa Køkken Rally GP, for en stor del af feltet har med afgiftsfritagelsen kunne sætte sig bag rattet af nye biler. Det gælder bl.a. den regerende Danmarksmester Ib Kragh, Juelsminde, som har valgt at starte i en Renault Clio Super 1600 i stedet for den Renault Megane, han har erobret sine tre seneste DM-titler med.

”Det bliver godt at komme i gang, for påskens løb bliver det første, jeg kommer til at køre i bilen, så det bliver spændende at se, hvordan styrkeforholdet er,” siger Ib Kragh med hentydning til de mange andre nye biler, som i disse måneder strømmer til i specielt den internationalt funderede Super 1600-klasse. Ib Kraghs rival i DM-kampen i de to seneste sæsoner, Martin Johansen, Vejen, kommer med en fabriksny Suzuki Swift Super 1600, mens en anden topkører Martin Knudsen, Egtved, får sin debut i en Ford Fiesta Super 1600.


Martin Knudsen skal for første gang køre løb med sin nyindkøbte Ford Fiesta Super 1600. Det sker langfredag ved Designa Køkken Rally Gp.
(Foto: Alstrup)

”Den har bare kørt tre VM-løb. Det sidste var rallyet i Argentina, og det kunne tydeligt ses på bilen, for da vi fik den hjem og skilte den ad, var der stadig sand alle vegne,” fortæller Martin Knudsen, der egentlig havde tænkt sig at holde en pause i rallysporten. ”Jeg var nødt at finde på noget at give mig til, så jeg tog til England og fandt denne her bil, som vi har haft fuldstændig skilt ad, så der ikke er noget, der kan komme bag på os.”

For både Ib Kragh og Martin Knudsen gælder det, at de begge ved Designa Køkken Rally GP skal lære en ny type rallybil at kende. Mens Ib Kragh kommer fra en bil med markant flere hestekræfter, så skal Martin Knudsen omstille sig fra firhjulstræk til baghjulstræk.

”Jeg tror, at Martin Johansen har en fordel i Kongensbro, fordi han kommer fra en Super 1600-bil, og kan jeg være i nærheden af ham, så vil det være godt,” siger Ib Kragh. ”Men jeg må også indrømme, at jeg aldrig har været rigtig stærk i Kongensbro, for jeg er altid blevet bokset tidligt ud i Challenge-konkurrencen.”

”Der er da ingen tvivl om, at jeg gerne vil slå Martin Johansen og Ib Kragh,” siger Martin Knudsen, som får sin debut i den orange Ford Fiesta. ”Men jeg tror, at Johansen er kørt, så vi andre kommer til at kæmpe om de resterende pladser. Men vi er kampklar fra start, selv om vi godt kunne have tænkt os mere tid til test.”

Dansk Rally Forening


Læs mere om:
  • Ib Kragh
  •  
     

    1600 Rally Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: