Dansk Super Rally   24/05/24

Simon Vallentin trækker sig fra DSR-turneringen
Satser i resten af sæsonen 2024 på rally i udlandet
Weekendens anden runde i Dansk Super Rally-turneringen bliver den sidste med Vallentin Rallysport som deltager, da Simon Vallentin, Holbæk, i samråd med sin sponsorgruppe har besluttet at trække sig fra opgøret om Dansk Idræts Forbunds danske mesterskab og i stedet satse på rally i udlandet.


Med den seneste udvikling i dansk rally har Simon Vallentin besluttet at droppe Dansk Super Rally til fordel for rally i udlandet.
(Foto: Morten Dam)

- Med den seneste udvikling i dansk rallysport in mente, er tiden kommet til at fokusere på andre muligheder, så vi har besluttet at trække os fra Dansk Super Rally 2024 og i stedet køre i udlandet. Jeg deltager i weekendens Au2parts Rally Sønderjylland med Karsten Isaksen fra Egtved som co-driver, men vil i resten af sæsonen koncentrere mig om udenlandsk rally, oplyser Simon Vallentin efter overvejelser og aftale med teamets sponsorer.


Efter weekendens Rally Sønderjylland deltager Simon Vallentin kun i årets KOMO Sprint den 20. juli. Resten af året kører han i udlandet.
(Foto: Morten Dam)

Der er endnu ikke taget stilling til hvilke løb, det sjællandske team vil satse på, men det bliver med fokus på mulighederne for at præstere på samme høje niveau, som hidtil har kendetegnet teamets resultater både nationalt og internationalt.


Simon Vallentin var stærkt kørende i årets første DSR-runde, Rally Yding, men med udviklingen i dansk rally har han besluttet at satse på udlandet i stedet.
(Foto: Morten Dam)

Vallentin Rallysport har tillige med Team Glad Sports Kenneth Madsen og Jacob Madsen fra Ruds Vedby, Steen Andersen fra Brøndby, Ib Kragh fra Juelsminde og nogle af sportens unge stjernekørere præget toppen af de seneste års opgør om det danske mesterskab i rally, men det bliver fremover uden Simon Vallentin og teamets kompetente Hyundai i20N Rally2. Og han er ikke den eneste. Steen Andersen fra Brøndby har ligeledes besluttet at droppe dansk rally til fordel for rally i udlandet ligesom andre markante aktører overvejer deres stilling eller allerede har ændret fokus.


Simon Vallentin var stærkt kørende i årets første DSR-runde, Rally Yding, men med udviklingen i dansk rally har han besluttet at satse på udlandet i stedet.
(Foto: Morten Dam)

Simon Vallentin vandt sidste år bronze i Dansk Super Rally efter et tæt opgør med guld- og sølvvinderne, brødrene Jacob og Kenneth Madsen, og blot tre point efter sidstnævnte. Senest har Simon Vallentin været stærkt kørende i den internationale TER-turnering, da han på trods af tekniske vanskeligheder sluttede på en fjerdeplads i Rally Terra Sarda på Sardinien, ligesom han for nylig vandt det belgiske Rallye Salamandre efter 10 prøvesejre ud af 12 mulige.


Au2parts Rally Sønderjylland er den anden af seks tællende runder til det danske mesterskab og bliver Vallentin Rallysports sidste optræden i DM-turneringen i denne sæson.
(Foto: Morten Dam)

Der bliver dog en enkelt undtagelse fra Vallentin Rallysports nye regel: Simon Vallentin stiller den 20. juli til start med den hurtige Hyundai i20N Rally2 i årets KOMO Rally Sprint i Gammelrand ved Kalundborg - et sprint som han i både 2022 og 2023 vandt efter et tæt opgør med Kenneth Madsen fra Team Glad Sport.

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress


Læs mere om:
 • Karsten Isaksen
 • Simon Vallentin
 • Aabenraa
 • 25/05/24 - Aabenraa - Dansk Super Rally - DM

 •  
  Reklamer

  Bruno Hansen Motorsport


  H.I. Auto


  Yokohama Advan dæk