Dansk Super Rally   08/05/24

Dansk Super Rally kommer til Sønderjylland den 25. maj
2. runde af DIF- og DASU-mesterskabet i rally køres med Aabenraa i centrum
Lørdag den 25. maj samles dansk rallysports elite i Aabenraa til fortsættelsen af dette års opgør om Dansk Idræts Forenings og Dansk Automobil Sports Unions mesterskaber i rally 2024, som begyndte den 20. april i Yding ved Horsens.

Der er tale om en begivenhed, som tiltrækker et stort antal motorsports-entusiaster og giver mulighed for reportage om, interviews med og billeder af en spændende og actionpræget sport med seriøse udøvere i tip-top materiel støttet af erfarne servicefolk.

Rallycentrum hos EUC Syd
Au2parts Rally Sønderjylland, som køres med start og mål hos EUC Syd i Aabenraa, er den anden af i alt seks tællende runder, som alle køres i Jylland. Løbsleder Allan Dumstrei, Aabenraa, har med sin organisation tilrettelagt et komprimeret rally med en samlet distance på 255,68 kilometer, hvoraf de 98,40 kilometer køres som hastighedsprøver på otte afspærrede områder med 6,20 kilometer for den korteste prøve og 19,0 kilometer for den længste.
Det er første gang siden 2019, at der i Sønderjylland på ny køres om dansk mesterskab i rally. Mesterskabsturneringen afvikles under betegnelsen Dansk Super Rally med deltagelse af kørere fra hele landet tillige med deltagere fra Nordtyskland og Sverige inddelt i 13 vognklasser med 4-hjulstrukne fartmaskiner, 2-hjulstrukne standardbiler og historiske rallybiler.
Blandt de involverede deltagere er der flere fra Syd- og Sønderjylland.


Løbsleder Allan Dumstrei, Aabenraa, har tilrettelagt Aut2parts Rally Sønderjylland med henved 100 kilometer hastighedsprøver på afspærrede veje
(Foto: Morten Dam)

Pauser med muligheder for tilskuere
Rallyet har start og mål hos EUC Syd på Industrivej 50 i Aabenraa og afvikles i tidsrummet fra klokken 6.30 til 20.00.
Den første bil i feltet starter klokken 11.00, men forinden har deltagerne mulighed for at gennemkøres de otte prøver og lave noter, så co-driverne kan levere præcise anvisninger til rallykørerne, mens disse kappes om at køre hurtigere end konkurrenterne.
Den første bil ventes i mål klokken 18.00, hvorefter bilerne køres i et lukket område; parc fermé, mens det endelige resultat af dagens indsats beregnes. Undervejs er der indlagt fire pauser, som giver tilskuere mulighed for at komme tæt på deltagerne, mens serviceteamene arbejder på rallybilerne.


Timmy Larsen, formand for Vejen og Omegns Motorklub, står sammen med Allan Dumstrei i spidsen for det kommende Au2parts Rally Sønderjylland
(Foto: Morten Dam)

Der bliver kamp om pointene
Efter den første runde i Yding, er der lagt op til kamp mellem jyske og sjællandske kørere. Foreløbig har Kenneth Madsen og Mette Felthaus, Ruds Vedby/Horsens i Citroën C3 Rally2 taget føringen foran Casper Venning og Kristian Birk Hansen, Herlufmagle/Ringsted, i Renault Clio R3T og Jacob Egholm og Sarah Haulrik, Skibby/Fredericia, i Renault Clio Rally5 efterfulgt af Ib Kragh og Jeannette Kvick, Juelsminde/Holstebro, i Hyundai i20 Rally2, Kim Boisen og Emilie Boisen, Broager, i BMW M3 samt Carsten Jensen og Michael Fasterholdt, Holstebro/Billund, i Renault Clio Rally3.

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress


Læs mere om:
 • Aabenraa
 • 25/05/24 - Aabenraa - Dansk Super Rally - DM

 •  
  Reklamer

  Yokohama Advan dæk


  Bruno Hansen Motorsport


  H.I. Auto