Dansk Super Rally   24/04/24

Karlshøj og Kvick kører efter sejr i deres klasse
- Kampen om mesterskabet i RC4-klassen er en stor mundfuld, men efter at have kørt det belgiske Rally van Haspengouw, det tyske Rally Erzegebirge og Yokohama-sprintet i Avedøre var vi godt forberedt til et tæt opgør med mere erfarne og kompetente konkurrenter på de fine og teknisk svære hastighedsprøver i Rally Yding.
Opgøret resulterede i en andenplpads i RC4-klassen og en generel fjerdeplads i feltet, som havde 41 biler på startlisten.


Lasse Karlshøj og Isabell Kvick var stærkt kørende og stundom flyvende og endte med en andenplads i deres klasse og var generelt feltets fjerdehurtigste hold
(Foto: Morten Dam - specialpress@gmail.com)

Sådan forklarer Lasse Karlshøj sin og co-driver Isabell Kvicks indsats i den første runde af Dansk Super Rally 2024, der resulterede i en andenplads til Peugeot 208 Rally4-holdet i RC4-klassen. Forinden havde de et skarpt opgør på sekunder med klassevindererne Casper Venning og Kristian Birk i Renault Clio R3T og foran Martin Johansen og Finn Thomsen i Peugeot 208 Rally4.


Lasse Karlshøj og Isabell Kvick satsede maksimalt, mens serviceteamet sørgede for at holde rallybilen i topform
(Foto: Morten Dam - specialpress@gmail.com)

Alle tre hold brugte 33 minutter på at gennemkøre rallyets otte hastighedsprøver, så det var kun forskellen i sekunder, som adskilte de tre hold. Tiden for vinderbilen var 33:07,2, mens den for Karlshøj og Kvick var 33:23,7 og 33:54,5 for Johansen og Thomsen.

- Den første prøve var en udfordring, som Casper vandt foran os og Martin. Den følgende prøve vandt vi foran Casper og Martin. På den tredje prøve satsede vi på tørvejr, men det blev det så ikke, så den prøve vandt Casper også, mens jeg og Martin fulgte trop, konstaterede Lasse Karlshøj efterfølgende.


Lasse Karlshøj og Isabell Kvick på spring i deres Peugeot 208 Rally4 i årets første DM-rally
(Foto: Morten Dam - specialpress@gmail.com)

Skiftende vejr mellem sol, regn og hagl blev en ekstra udfordring for deltagerne med hensyn til valg af dækmontering på rallybilerne. Løbets otte hastighedsprøver blev kørt både som rundbaner og gennemgående prøver og med skiftende kørselsretninger.
Karlshøj og Kvick var hurtigst på prøve to og fire og efter den sjette prøve satsede maksimalt.
- Enten ville vi tabe hovedet eller de andre ville dumme sig, men det gik nu ganske fint for os, tilføjede Lasse Karlshøj efter en udfordrende dag i 208'eren, som kørte perfekt fra start til mål.


Lasse Karlshøj og Isabell Kvick i deres Peugeot 208 Rally4 på Såby-prøven i Rally Yding
(Foto: Morten Dam - specialpress@gmail.com)

Selv om alle resultater på rallyets femte, sjette og ottende prøve efterfølgende blev slettet på grund af problemer med løbets trackingsystem og manglende faktadommere, slutttede det for Karlshøj og Kvick med gode mesterskabspoint fra andenpladsen i klassen og den bemærkelsesværdig fjerdeplads i generalklassementet. Et resultat i fuld overensstemmelse med de unge talenters målsætning om at køre efter mesterskabet i RC4-klassen.

Ultimo maj køres anden runde i Dansk Super Rally 2024 i Sønderjylland, men forinden tager Karlshøj og Kvick på ny et smut til udlandet. - Inden det næste DM-rally starter vi i anden afdeling af det tyske rallymesterskab, der køres i Sulingen, sluttede Lasse Karlshøj.

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress


Læs mere om:
 • Yding
 • 20/04/24 - Yding - Dansk Super Rally - DM

 •  
  Reklamer

  Yokohama Advan dæk


  Bruno Hansen Motorsport


  H.I. Auto