Bilorientering   15/04/24

De forsvarende mestre fra Thisted og Struer indledte sæsonen med DM-sejr
Børge Holm og Jørn Mørup fik vellykket start i jagten på endnu et sæt DM-guldmedaljer.

Årets DM-serie i bilorientering, der afvikles over 6 afdelinger fordelt over hele året og hele landet, blev lørdag indledt på Mors, hvor 40 biler deltog i DM1 med Thy Motor Sport som arrangører.

Sidste år vandt Børge Holm, Thy Motor Sport og Jørn Mørup, Struer & Omegns Motor Sport deres 11. DM-guld medalje i bilorientering. Målsætningen til sæsonen 2024 er derfor helt klar, mandskabet går efter at skaffe endnu en DM-guldmedalje til rækken.

Børge Holm, Thisted (t.h.) og Jørn Mørup, Struer starter her fra Ford i Nykøbing Mors i et forsøg på at forsvare sidste års DM-guld. Løbsleder Ole Skov fra Thy Motor Sport ses længst til højre i billedet.

Det var derfor helt efter bogen, set med nordvestjyske briller, at Holm og Mørup indledte årets DM-serie med en sejr, om end sejren først kom i hus efter perfekt kørsel på de sidste 4 etaper.

Thisted/Struer mandskabet startede planmæssigt og var et af 3 mandskaber, der kørte første etape helt fejlfrit. Men allerede på løbets anden etape blev føringen sat over styr. Holm og Mørup blev noteret for 2 fejlkørsler, der begge udloddede 25 strafpoint og Nordvestjyderne måtte ned på løbets 3. plads. Bedre blev det ikke på den 4. etape, hvor endnu en fejlkørsel gav 25 strafpoint på kontoen. Selv om der blev rokeret rundt i toppen var Holm og Mørup stadig kun nr. 3 efter 4 etaper. Ny i front var sidste års DM-sølv vindere, Frederikssund mandskabet Leon Spiegelhauer og Jan Johansen.

Men der var stadig 4 etaper at gøre godt med for Danmarks Mestrene. 3 af de 4 etaper skulle bl.a. køres i Sønder Herreds Plantage midt på Mors. Børge Holm og Jørn Mørup formåede ikke alene at være eneste mandskab til at køre alle de sidste 4 etaper fejlfrit, men også i en tid, der var bedst af alle. Dermed endte det med en komfortabel sejr med 24 strafpoints forspring til sidste års DM-sølv vindere, og 67 strafpoint foran Ikast mandskabet Jesper Hedevang og Svend Erik Hedevang på 3. pladsen. Struermandskabet Morten Jäger og Bent Mikkelsen sluttede som nr. 5 i Mesterklassen.

I den næstbedste række, A-klassen blev det til en 7. plads til kortlæser Poul Bo Madsen fra Struer, der havde Lars Palle fra Grindsted som chauffør.

I den 3. højeste klasse, B-klassen var der comeback til Flemming Jensen fra Struer. Flemming var tidligere i mange år fast chauffør for Bent Mikkelsen. Jensen og Mikkelsen har endda i en guldmedalje i Nordisk Mesterskab på CV’et. Efter at have været væk fra sporten i nogle år stillede Flemming Jensen op som kortlæser og med ægtefællen Marianne Nielsen som chauffør. Det viste sig at være et perfekt setup. Marianne Nielsen og Flemming Jensen vandt nemlig B-klassen.

For mange af de lokale mandskaber går det løs igen om små to uger. Her afvikles de to danske afdelinger om det Nordiske Mesterskab. Begge løb er også tællende til DM. Første NM-afdeling afvikles på Møn fredag den 26. april og dagen efter afvikles 2. afdeling ved Faxe.

Resultat, Ford Nykøbing Mors-Løbet – DM 1
Thy Motor Sport – lørdag den 13. april 2024.
Første afdeling om Danmarks Mesterskabet og Jysk/Fynsk Mesterskab i bilorientering. 40 deltagende mandskaber.