Hill Climb   08/10/23

Der var guld, bronze og pokaler til Rally Team Mejer i Danmarksmesterskabet i Hillclimb
Heino Mejer blev atter Danmarksmester, og Kurt Mejer nr. 3 i historisk Hillclimb, da Rally Team Mejer, Horsens stillede med to biler i den historiske klasse 7, da sidste afdeling af mesterskabet i Hillclimb, lørdag den 7. oktober, blev kørt i Lind ved Herning. I de historiske klasser køres der både om mesterskabet i de enkelte klasser, inddelt efter årgang og ccm, men også om det samlede Danmarksmesterskabet på tværs af klasserne.

Heino Mejer og Bo Mølgaard havde på forhånd sikret sig mesterskabet i klasse 7B, med Kurt Mejer på 2. pladsen, nøjagtigt som deres placeringer blev i Lind Hillclimb. Efter disse topplaceringer, kunne de tage hjem til Horsens med en guldmedalje til Heino Mejer og en flot bronzemedalje til Kurt Mejer i det samlede Danmarksmesterskab, og selvfølgelig pokaler for dagens placeringer.


Kurt Mejer slutter sidste afdeling af historisk Hillclimb på 2. pladsen, og vinder dermed bronzemedaljer i Danmarksmesterskabet i Hillclimb 2023
(Foto: rallypics.dk – Viggo Johansen)

Heino og Kurt Mejer deltager i klasse 7B for historiske biler fra før 31.12.1990 i årgangene fra 1956 til 1990. De to hurtige Volvo 242 Turbo er opbygget efter samme regler, som var gældende på tidspunktet for bilens oprindelse. Man må i denne klasse ikke modificere motor, gearkasse eller undervogn med moderne teknik. Bilen skal være tidstypisk. Det, som var lovligt i ”gamle dage” er også lovligt i dag – og absolut ikke mere end det. For at sikre den historiske oprindelse på bilerne er der en række reglementer og bestemmelser, som skal overholdes.


Heino Mejer ses her i en fuldt kontrolleret nedbremsning til en chikane i Lind Hillclimb 2023
(Foto: rallypics.dk – Viggo Johansen)

Heino Mejer har været totalt dominerende hele året, da han har vundet 6 ud af 7 afdelinger. Blot en gang i løbet af sæsonen, måtte han trække sig med en teknisk defekt.


På podiet efter Lind Hillclimb var Heino Mejer på toppen og Kurt Mejer på næstøverste trin da pokalerne for løbet skulle fordeles i klasse 7B
(Foto: rallypics.dk – Viggo Johansen)

På løbsdagen blev der uddelt pokaler fra selve løbet, Overrækkelsen og fejringen af guld- og bronzemedaljerne for placeringerne i det Danmarksmesterskabet for historiske biler må vente til Historisk Motorsport Danmark holder galla- og præmiefest den 27. oktober på Scandic Hotel i Odense.

Rally Team Mejer

rallypics.dk
Viggo Johansen


Læs mere om:
 • Heino Mejer
 • Kurt Mejer
 • Herning
 • 07/10/23 - Herning - Hill Climb

 •  
  Reklamer

  Yokohama Advan dæk


  Bruno Hansen Motorsport


  H.I. Auto