Oresund Rally   25/10/21

Topkørere fra Norden dyster
Stort rally for klassiske biler i Nordsjælland
Når Hillerøds borgmester Kirsten Jensen (S) sender første deltager i Oresund Rally af sted på Torvet i Hillerød på lørdag, sker det med en række af Nordens bedste kørere som deltagere.

Oresund Rally er finale i danmarksmesterskabet i pålidelighedsrally med klassiske biler, CC-Cars DASU Classic, samt finale i det nordeuropæiske mesterskab, NEZ, og det kommer ikke til at gå stille af.


Hillerøds borgmester Kirsten Jensen (S) sender på lørdag kl. 10 de ti første deltagere i Oresund Rally af sted fra Torvet i Hillerød.
(Foto: Michael Eisenberg - Intercom)

Blandt de ti første biler, som Kirsten Jensen hæver startflaget for, finder man de tredobbelte vindere af Oresund Rally, far og søn Lars og Simon Hjorth fra Dianalund og Middelfart, i en Triumph TR4A fra 1966. De vandt løbet i 2013, 2014 og 2016, og nu vil de vinde for fjerde gang.


Klassisk rally består af bilentusiaster, der nyder køreglæde i klassiske biler på smukke veje. Her eksemplificeret af far og søn, Lars og Simon Hjorth fra Dianalund og Middelfart, der i weekenden med deres Triumph TR4A fra 1966 jagter deres fjerde sejr i Oresund Rally.
(Foto: Michael Eisenberg - Intercom)

Som ung var han navigatør i hastighedsrally, i dag er Lars Hjorth fra Dianalund førstekører i sin Triumph TR4A og blandt landets bedste i klassisk pålidelighedsrally.
(Foto: Michael Eisenberg - Intercom)

Simon Hjorth fra Middelfart tjekker sit løbskort, mens far Lars fra Dianalund er klar til at starte den gamle Triumph.
(Foto: Michael Eisenberg - Intercom)

De får dog hård modstand fra de nykårede danmarksmestre Henning og Else Friborg fra Them, som møder op i deres Volvo 142 fra 1970. Sidste års vindere af Oresund Rally, far og datter Torben Weber Andersen og Emilie Weber Wellendorf fra Holte og Frederiksberg vil også gerne gentage sejren, og de kommer til start i deres VW Scirocco GTL fra 1985.


Danmarksmestrene Henning og Else Friborg fra Them er blandt landets bedste i klassisk rally. Efter mange år med en gammel Volvo Amazon kører de nu i en nyere Volvo 142 fra 1970.
(Foto: Michael Eisenberg - Intercom)

Sidste års vindere af Oresund Rally, far og datter-mandskabet Torben Weber Andersen og Emilie Weber Wellendorf fra Holte og Frederiksberg vil forsøge at gentage sejren med deres VW Scirocco GTL fra 1985.
(Foto: Michael Eisenberg - Intercom)

Fra Norge kommer blandt andet vinderne af Oresund Rally i 2012, Terje Nilssen og Tore Fredriksen i en VW 1303 S fra 1973.


Vinderne af Oresund Rally i 2012, Terje Nilssen og Tore Fredriksen fra Norge, vil forsøge at gentage sejren ni år efter. De stiller op med en VW 1303 S fra 1973.
(Foto: Michael Eisenberg - Intercom)

Et af Nordsjællands bedste rallyhold, Per Vilslev fra Hillerød og Erik Andersen fra Virum, kan dog ikke få point til mesterskabet. De er nemlig med til at skabe Oresund Rally.


Løbsleder Erik Andersen (th): "Det er komplet umuligt at spå om en vinder i Oresund Rally." Per Vilslev: "Det bliver et udfordrende løb, der strækker sig fra Øresund i øst til Skævinge i vest."
(Foto: Michael Eisenberg - Intercom)

Løbsleder Erik Andersen siger: "Med så mange dygtige hold er det komplet umuligt at spå om en vinder," og Per Vilslev mener: "Det bliver et udfordrende løb, der strækker sig fra Øresund i øst til Skævinge i vest, og deltagerne skal nok få sved på panden."

Deltagernes biler spænder fra eksotiske perler som BMW 3.0 CSi Coupé fra 1973 til hverdagens for længst glemte slidere som Sunbeam Avenger 1500, ligeledes fra 1973.


Eksotiske biler som BMW 3.0 CSi Coupé fra 1973 er hverdagskost i Oresund Rally. Denne bil køres af Peter Mikkelsen, Ålsgårde, og Finn Elmgreen, Nivå.
(Foto: Michael Eisenberg - Intercom)

Takket være løbets speakertjeneste vil tilskuerne på Torvet få detaljerede informationer om såvel biler som deltagere.


I Oresund Rally kan man møde hverdagens for længst glemte sliderbiler som Sunbeam Avenger 1500 fra 1973. Denne bil køres af brødrene Arne Fasberg, Karlslunde, og Bent Fasberg, Tune. Før finalen ligger de nr. 2 i Touringklassen.
(Foto: Michael Eisenberg - Intercom)

Første bil kører ned af startrampen på Torvet i Hillerød præcis kl. 10.00, og publikum kan følge bilerne flere steder ude på ruten. Deltagerne er tilbage i mål fra kl. 16.40.

DELTAGERLISTEN:
Listen opdateres løbende, se den foreløbige her:
http://www.oresundrally.org/index.php/deltagere-participants-teilnehmer

TIDSPLAN:
Her kan tilskuere følge Oresund Rally lørdag den 30. oktober:
Kl. 10: Start på Torvet i Hillerød. Borgmester Kirsten Jensen (S) starter de 10 første biler.
Kl. 11.10: Torvet i Hillerød
Kl. 12.00: P-plads på hjørnet af Strandvejen og Gl. Strandvej syd for Nivå
Kl. 12.45: Torvet i Hillerød
Kl. 14.00: Lille P-plads ved Strø Bjerge
Kl. 16.40: Mål på Torvet i Hillerød

STILLINGEN:
Her kan du finde stillingen i CC-Cars DASU Classic:
https://app.box.com/s/jp6803cquqlgz8ks66b7ear1qcekdera


http://www.oresundrally.org/


Michael Eisenberg


Læs mere om:
  • 30/10/21 - Oresund Rally

  •  
    Reklamer

    Yokohama Advan dæk


    H.I. Auto


    Bruno Hansen Motorsport