Oresund Rally   07/09/20

Motorsport i en coronatid
Danmarks bedste i klassiske rallybiler dyster på sjællandske veje på lørdag
Motorsporten er som al anden sport hårdt ramt af corona-restriktioner, men i vejsport med klassiske biler har man metoder til at minimere risikoen for smittespredning af covid-19.


Jens Pedersen og Troels Lund fra Slagelse stiller op i Oresund Rally med denne Porsche 911 SC fra 1981.
(Foto: Michael Eisenberg)

"Vores deltagere kører med et minut mellem hver bil, så det er kun ved start, pauser og mål, at vi skal passe ekstra på at holde afstand. Alle tidskontroller har mundbind på og håndsprit klar, når tiderne noteres i deltagernes kontrolkort," fortæller løbsleder i Oresund Rally, Erik Andersen, Virum.


Ægteparret Henning og Else Friborg, Them, er flere gange tidligere vindere af DASU Classic-mesterskabet. I år deltager de i Oresund Rally med en Volvo 142S fra 1972.
(Foto: Michael Eisenberg)

Oresund Rally er tredje afdeling af det uofficielle danmarksmesterskab for klassiske biler, CC-Cars DASU Classic, og køres nu på lørdag med start og mål i Roskilde og pauser i Rostrup og Hvalsø. Med gennemsnitshastigheder på 45 km/t skal deltagerne så præcist som muligt køre ruten igennem, hverken for hurtigt eller for langsomt.


Den tidligere Rally Monte-Carlo-vinder Otto Kristensen, Tune, er codriver i Oresund Rally for sin søn Kenneth Kruse Simonsen, Charlottenlund, i en Lancia Fulvia Coupé 1,3 fra 1968.
(Foto: Michael Eisenberg)

"Vores deltagere får strafpoint for hvert tiendedel sekund, de kommer for tidligt eller for sent forbi en hemmelig tidskontrol, så alle kører med fornuftige hastigheder på veje, der i øvrigt er åbne for offentlig trafik. Præcision, ikke hastighed, er i højsædet, og færdselsloven gælder for alle deltagere," forklarer Erik Andersen.


"I Oresund Rally har vi gjort alle mulige tiltag for at minimere risikoen for smittespredning af covid-19," fortæller løbsleder Erik Andersen, Virum.
(Foto: Michael Eisenberg)

Favoritter til totalsejren er søn og far-holdet Rene Castillo Skjøt fra København og Jørgen Skjøt fra Blokhus i en Honda Civic CRX fra 1986. De kan dog forvente hård modstand fra far og søn-mandskabet Lars Hjorth fra Dianalund og Simon Hjorth fra Middelfart i en af feltets ældste biler, en Triumph TR4A fra 1966.


Favoritter til totalsejren i Oresund Rally er søn og far-holdet Rene Castillo Skjøt fra København og Jørgen Skjøt fra Blokhus i en Honda Civic CRX fra 1986.
(Foto: Michael Eisenberg)

Deltagerne og deres klassiske biler kan blandt andet ses lørdag ved pauserne i Rorup kl. 12.40 og i Hvalsø kl. 15.10


Far og søn-mandskabet Lars Hjorth fra Dianalund og Simon Hjorth fra Middelfart stiller op i en af feltets ældste biler, en Triumph TR4A fra 1966, når Oresund Rally starter på lørdag i Roskilde. De er blandt favoritterne til totalsejren.
(Foto: Michael Eisenberg)

Læs mere om Oresund Rally 2020 på hjemmesiden: www.oresundrally.org


Michael Eisenberg


Læs mere om:
  • 12/09/20 - Oresund Rally

  •  
    Reklamer

    Bruno Hansen Motorsport


    Yokohama Advan dæk


    H.I. Auto