Historisk Rally   11/11/19

Nordsjællandske kørere vinder to turneringer
Fornem sæsonafslutning for Per Vilslev og Erik Andersen
De historiske rallykørere Per Vilslev fra Hillerød og Erik Andersen fra Virum har haft et overmåde godt motorsportsår i 2019. For nylig vandt de i deres Opel Kadett GT/E fra 1979 Sportklassen i FDM DASU Classic-serien, som er det uofficielle danske mesterskab i historisk pålidelighedsrally. Det betyder, at de til næste år rykker op i Ekspertklassen, hvor de skal bide skeer med landets allerskrappeste hold.

"Det frygter vi nu ikke så meget, for hvis man ser på løbenes totalresultater, så ligger vi allerede helt oppe i toppen, så vi glæder os til de nye udfordringer," siger Per Vilslev.


Per Vilslev og Erik Andersen på vej mod totalsejren i Sportklassen i FDM DASU Classic i deres Opel Kadett GT/E
(Foto: Michael Eisenberg)

I weekenden fik holdet endnu et trofæ med hjem, da de var i Tyskland for at køre finaleløbet i Dansk Historisk Motor Clubs Classic Tour. Og med et godkendt resultat i Rallye Nacht der langen Messer syd for Hamburg vandt Per Vilslev totalsejren i turneringen for kørere, mens Erik Andersen tog sejren for codrivere.

Det dygtige rallyhold er af Automobile Club de Monaco udvalgt til at være med i Rallye Monte-Carlo Historique 2020, et yderst krævende ugelangt rally, hvor 300 hold fra hele verden får lov at være med, mens mange må stå udenfor.

"Vi glæder os vildt til det løb, som bliver tredje gang for os. De to første gange har vi haft forskellige uheld, men kan vi undgå det denne gang, tror vi på, at vi kan blive bedste danske hold ‒ og tænk, hvis vi også kunne få en placering i Top 30," siger Erik Andersen.


Per Vilslev og Erik Andersen glæder sig vildt til Rallye Monte-Carlo Historique til januar, hvor de håber at blive bedste danske hold og måske få en placering i Top 30
(Foto: Michael Eisenberg)

Per Vilslev og Erik Andersen har begge kørt hastighedsrally på højt plan i deres unge år, og har blandt andet en fælles tredjeplads i DM i rally på kontoen i 1977.


Michael Eisenberg


Læs mere om:
  • 05/02/20 - Monaco - Rally Monte-Carlo Historique

  •  
    Reklamer

    H.I. Auto


    Yokohama Advan dæk


    Bruno Hansen Motorsport