Bilorientering   20/10/19

Både guld og sølv til Struer mandskaber
Børge Holm og Jørn Mørup vandt både guld og finaleløbet, samt hjalp Morten Jäger og Bent Mikkelsen til sølvmedaljer
Det kombinerede Thisted / Struer mandskab Børge Holm og Jørn Mørup gjorde kort proces i årets serie om det Jysk/Fynske Mesterskab. Holdet vandt nemlig årets 4 første afdelinger og da mesterskabet afgøres med de 4 bedste resultater ud af 6 afdelinger, var guldet sikret allerede tilbage i august måned.

Derfor var spændingen i finaleløbet samlet om hvem der ville vinde sølv og bronze i årets JFM. JFM finalen blev lørdag afviklet i et område mellem Ikast og Nr. Snede og med Kjellerup & Omegns Motorklub som arrangør.

Struer mandskabet Morten Jäger og Bent Mikkelsen var inden finaleløbet på sølv pladsen, og kun Randers brødrene Poul og Egon Brøndum kunne med en sejr i finaleløbet køre forbi Jäger og Mikkelsen i den samlede stilling.

Morten Jäger og Bent Mikkelsen kunne ikke komme længere frem i den samlede stilling og satte deres lid til, at blandt andre klubkammeraterne Børge Holm og Jørn Mørup kunne forhindre Randers brødrene i at vinde den sidste JFM afdeling. I stedet kunne Jäger og Mikkelsen følge op på deres samlede placering i Øresunds Mesterskabet, der er en turnering, der afvikles med afdelinger både vest og øst for Øresund. Her har Struer mandskabet kørt med i serien og da 4. afdeling i den serie også blev afviklet lørdag aften ved Hässleholm i Skåne valgte de at deltage i det svenske løb, også som opvarmning til de svenske afdelinger af Nordisk Mesterskab om 3 uger.

Lørdagens finaleløb i det midtjyske var i den lettere ende af skalaen, men med flere detaljer indlagt, der gjorde, at mandskaberne hele tiden skulle være opmærksomme. Børge Holm og Jørn Mørup kørte imidlertid et næsten fejlfrit løb. Holder fandt samtlige rigtige rutekontroller og havde kun en samlet forsinkelse på 4 minutter i løbet. Dermed vandt de løbet og var 3 minutter hurtigere end Ikast brødrene Harald og Jan Søndergaard der med 7 strafpoint tog løbets 2. plads. Da Randers mandskabet Poul Brøndum og Egon Brøndum sluttede på 4. pladsen gik sølvet til Morten Jäger og Bent Mikkelsen foran Randers brødrene på bronze pladsen.

Finale løbet i det Jysk/Fynske Mesterskab var sidste løb i de hjemlige mesterskabs serier. Nu venter der kun de sidste 2 afdelinger om Nordisk Mesterskab, der køres nord for Stockholm om 3 uger.

Resultat JFM - finalen 2019
Kjellerup & Omegns Motorklub, lørdag den 19.oktober 2019.
6. afdeling om Jysk / Fynsk Mesterskab i bilorientering. 25 deltagende mandskaber.