Bilorientering   30/09/19

Holm og Jørn Mørup fik 2 femtepladser
De nordvestjyske motorklubber, Struer & Omegns Motor Sport og Thy Motor Sport var godt repræsenteret, da årets 3. og 4. afdelinger om Nordisk Mesterskab i bilorientering fredag og lørdag blev afviklet i det midterste Finland 400 km nord for Helsinki

Bedst gik det for Struer mandskabet Morten Jäger og Bent Mikkelsen, der vandt lørdagens afdeling efter en 4. plads om fredagen. Holdet er en slags specialister i finske løb og var allerede godt kørende i fredagens afdeling, men et par stresfejl endte med at koste sejren.

Morten Jäger og Bent Mikkelsen vandt 4. NM afdeling i Finland og er nu nr. 3 i den samlede stilling.

Også i lørdagens afdeling sneg der sig et par dumme fejl ind, men her var Struer mand-skabet så godt kørende at de alligevel vandt løbet. De var hurtigst af alle i klassen. Med de to flotte placeringer er Jäger og Mikkelsen nu oppe som nr. 3 i den samlede stilling.

For Børge Holm, Thy og Jørn Mørup, Struer blev det begge dage til en 5. plads i løbet. “Der er åbenbart der omkring vores niveau er i de finske løb, for vi havde stor margin til både 4. pladsen og 6. pladsen i begge løb” fortæller Jørn Mørup fra Finland under søn-dagens hjemrejse. “Vi mangler begge dage fem rutekontroller og selv om vi havde haft en rutekontrol mere elle mindre, var vi blevet nr. 5” konstaterer Jørn Mørup. 5. pladsen er også den placering Holm og Mørup er på i den samlede NM stilling inden de sidste to afdelinger afvikles i begyndelsen af november i et område nord for Stockholm.

Danmarks Mestrene Børge Holm og Jørn Mørup blev nr. 5 i begge finske afdelinger om det Nordiske Mesterskab. Samlet er Holm og Mørup også nr. 5.

Thy Motor Sport havde endnu et mandskab med i Finland. Rene Hansen og Ole Skov blev nr. 15 i fredagens afdeling og nr. 13 om lørdagen. I den samlede stilling er Hansen og Skov på en 15. plads inden de to finale løb.

NM serien afsluttes den 8. og 9. november, hvor de svenske afdelinger afvikles. Hele 11 mandskaber, her af 4 danske er fortsat med i medaljekampen. Både Jäger – Mikkelsen og Holm – Mørup har med 2 topplaceringer i Sverige fortsat medalje muligheder.