Bilorientering   23/09/19

Thisted og Struer mandskaber til Nordisk Mesterskab i Finland
Børge Holm og Jørn Mørup har en sejr med fra de danske afdelinger når kampen om Nordisk Mesterskab fortsætter i Finland den kommende weekend.
Årets 3. og 4. afdeling om det Nordiske Mesterskab i bilorientering afvikles den kommende fredag og lørdag i et område i Finland i nærheden af Veteli. Det er en by, der for de fleste danskere er ganske ukendt. Veteli er beliggende ca. 400 km nord for Helsinki, så det er heller ikke en egn, de 9 danske mandskaber, der deltager i Finland, tidligere har kørt løb i

Der blev helt tilbage i foråret afviklet de 2 danske afdelinger om det Nordiske Mesterskab. Nu afvikles de 2 finske og til november afvikles de 2 sidste så i Sverige.

Børge Holm og Jørn Mørup har sikret sig DM guldet. Den kommende weekend fortsætter kampen om medaljerne i det Nordiske Mesterskab med to afdelinger, der afvikles i de store skove i Finland

Derfor er det også for tidligt at begynde at tale om medaljechancer, men de regerende Danmarks Mestre, Børge Holm, Thisted og Jørn Mørup, Struer kan glæde sig over at komme til Finland med maksimumspoint fra de danske afdelinger.

Reglerne for NM er lavet sådan, at man kører 6 afdelinger, hvor af de 4 bedste placeringer tæller. Der er dog den særregel, at man kun kan tage 1 placering med sig af de 2 afdelinger, der køres i hjemlandet. Da Børge Holm og Jørn Mørup vandt den 1. afdeling og blev nr. 3 i den anden, gives der 60 point for 1. pladsen. Dermed har Holm og Mørup de maksimale 60 point med fra de første afdelinger. Det samme pointtal kan Ikast brødrene Harald og Jan Søndergaard tage med sig, da de vandt den anden af de to danske afdelinger.

Kun 2 point efter med 58 følger kortlæser Ole Skov, der også kører for Thy Motor Sport sammen med chaufføren Rene Hansen fra Roskilde. Hansen og Skov blev en noget over-raskende nr. 2 i den første NM afdeling.

Struer & Omegns Motor Sport har også endnu et hold med i Finland. Morten Jäger og Bent Mikkelsen har en 5. plads med fra de danske afdelinger, men har traditionelt hjem-kørt deres bedste placeringer i de finske løb. Jäger og Mikkelsen vandt bl.a. en af de finske afdelinger sidste år, så Struer mandskabet kan nemt være med i toppen efter weekendens afdelinger i Finland.

3. NM afdeling afvikles fredag aften, mens 4. afdeling afvikles om lørdagen. NM serien afsluttes den 8. og 9. november, hvor de svenske afdelinger afvikles.