Klubrally   07/05/19

Nordjyder forsvarede JFM-føringer i klubrally med bravour
Motorsport Nordjylland (MNJ) var tilrettelægger for 2. afdeling af det jysk/fynske mesterskab (JFM) i klubrally. Deltagerne i HJ Biler-løbet fik lejlighed til at konkurrere på 12 prøver med afvekslende vejrbetingelser i det sydlige Himmerland.

- Mandskaberne blev hele tiden udfordret med at få bid i underlaget til at præstere hurtige prøvetider, oplyser løbsleder Bjarne Sørensen. – Sne, slud og hagl aftenen før gjorde prøverne på Nysum Banen ekstra tricky om morgenen. Sædvanen tro tørrede underlaget dog op og gav startfeltet en stor oplevelse på det vekslende underlag mellem asfalt og jord/kridt.

- Det blev en virkelig spændende konkurrencedag både for os og vores klubkammerater, supplerer MNJ’s rallyudvalgsformand Kim Naujokat Jensen. – Asfalt prøverne var om morgenen også lidt fugtige. Under arrangementet kom der nogle hurtige sne/haglbyger, hvilket gav ekstra kolorit på prøverne. Sammen med min co-driver Maike i vores Peugeot 206 GTI’er scorede vi en etter og udbyggede samtidig vores JFM-føring.


Kim og Maike Naujokat Jensen gik til makronerne i HJ Biler klubrally med deres Peugeot 206 GTI

Mandskaberne fra MNJ gik til makronerne på hjemmebane, hvilket resulterede i flere frontresultater.

- Christian A.L. Falck Christensen og Anders Gade Nielsen er nystartede i 1,6 liters-klassen for rallybiler, fortsætter Bjarne Sørensen. – I deres klasse kører deltagerne på identiske dæk fra Yokohama. De scorede en sikker andenplads i Peugeot 106 og ligger på en delt etter i JFM.


Christian A.L. Falck Christensen og Anders Gade Nielsen ligger på en delt førsteplads i JFM

I HJ Biler Klubrally blev startfeltet desuden udfordret af 4 prøvearealer i Ardens og Hobros industrikvarterer. Alle 6 prøver blev kørt 2 gange hver.

- MNJ’erne: Kennet Larsen og Camilla Jannike Frydenlund Link havde set frem til at konkurrere på hjemmebane i deres Volvo 850, konstaterer Kim Naujokat Jensen. – I den allersidste kontrol aftenen før motorløbet opdagede Kennet Larsen, at der fossede olie ud fra servostyringen.

- Vi turde ikke tage nogen chancer og ødelægge noget mekanik, forklarer Kennet Larsen. – Jeg spænede derfor ind på Internettet for at lede efter en erstatningsbil, som var til salg for billige penge. Heldet tilsmilede os med en Peugeot 406’er, som i øvrigt var indregistreret.


Til trods for en hektisk opstart scorede Kennet Larsen Camilla Jannike Frydenlund Link en flot toer i deres nyindkøbte Peugeot 406’er
(Foto: Allan Post Christiansen)

Efter 3 prøver havde MNJ-parret pejlet sig ind på deres ”nye” racer: - Inden slutspurten havde vi nedbragt tidstabet til et enkelt sekund. På de sidste 4 prøver gik bilen desværre kun på 3 af de 4 cylindre, men set i bakspejlet er vi glade for andenpladsen. Samtidig forsvarede vi vores JFM-føring med succes.

I samme klasse deltog klubkammeraterne: Thomas Vigh Sørensen og Kristine Bitsch i deres Peugeot 206 GTI. Slutresultatet blev en firer efter en svipser på en enkelt prøve. Sammenlagt ligger MNJ-parret på en JFM-treer.


Thomas Vigh Sørensen og Kristine Bitsch scorede en firer på hjemmebane og ligger nr. 3 i JFM
(Foto: Allan Post Christiansen)

Motorsports-stadionet i Nysum byder igen velkommen til rally på motorbanen lørdag d. 15. juni. Her vil der blive afviklet en afdeling af den jyske rallysprint-turnering: Yokohama Vest.

Motorsport Nordjylland

Åge Keseler Kirketerp


 
Reklamer

Bruno Hansen Motorsport


H.I. Auto


Yokohama Advan dæk