Klubrally   26/04/19

Hurtige klubrally-chauffører fra Jylland/Fyn dyster i Himmerland
Lørdag d. 4. maj blænder Motorsport Nordjylland (MNJ) op for 2. afdeling af det jysk/fynske (JFM) mesterskab i klubrally. 4 MNJ-mandskaber er klar til at give konkurrenterne værdig modstand i HJ Biler Klubrally, som desuden er tællende til den nord- og vestjyske løbsserie: Speed Nord.

- Klubrally blev tidligere benævnt manøvreprøver, forklarer løbsleder Bjarne Sørensen. - Med udgangspunkt fra HJ Biler på Smedevej bliver mandskaberne udfordret af 6 prøver, som hver skal gennemkøres to gange. Hos HJ Biler kan publikum desuden hente et oversigtskort over JFM-arrangementet, og samtidig kan de spændende biler nærstuderes både inden start, i midtvejspausen og efter målstregen.


Kim og Maike Naujokat Jensen har et godt samarbejde i klubrally

- I klubrally udforsker vi de fysiske love, supplerer MNJ’s rallykoordinator Kim Naujokat Jensen. - Dette giver en større respekt for samt indsigt i, hvordan man skal reagere i en kritisk trafik-situation. Samtidig bliver man opøvet bedre i at holde hovedet koldt i vurderingen af, hvornår man evt. skal slippe bremsen og styre sig ud af problemerne.


Senest har MNJ’erne deltaget i en Speed Nord-afdeling i Lemvig. Dette gav frontresultater og pokaler til: Kim og Maike Naujokat Jensen, Thomas Vigh Sørensen og Kristine Bitsch, Kennet Larsen og Camilla J.F. Link samt Niels og Inger Bjerre.

Kim Naujokat Jensen ser specielt frem til HJ Biler Klubrally sammen med co-driveren og hustruen: Maike. Nordjyderne har en førsteplads fra JFM-premieren i Randers at forsvare i deres Peugeot 206 GTI.

- I nogle år har vi været lidt nede i en bølgedal i MNJ’s rallysektion, fortsætter Kim Naujokat Jensen. - Interessen er nu godt på vej op igen, og ved det netop afviklede Åbent Hus på Nysum Banen havde vi således over 100 personer - med lidt benzin i blodet - med som co-drivere i en prøvetur på motorbanen.

- Nysum Banen bliver med 2 prøver også en god udfordring for deltagerne, konstaterer Bjarne Sørensen. - Herudover køres der 4 afvekslende prøver i de himmerlandske industrikvarterer.


Med et lille smil på læberne må Niels og Inger Bjerre vinke farvel til JFM-arrangementet på hjemmebane

MNJ’erne: Niels og Inger Bjerre i Peugeot 306 GTI scorede en toer i JFM-premieren, men må melde afbud til HJ Klubrally på hjemmebane.

- Vores barnebarn skal konfirmeres og festfejres samme dag som klubrallyet i Himmerland, forklarer Inger Bjerre. - For nogle år siden klarede en MNJ’er således både at køre motorløb samt undervejs at være i kirke til sønnens konfirmation. Dette kan vi desværre ikke præstere, men han havde også selv fået udsat festen til senere...


Kennet Larsen og Camilla J.F. Link er kommet godt fra start i JFM

- 2 af vores nystartede mandskaber klarer sig i øvrigt fint i JFM, oplyser Kim Naujokat Jensen. - Kennet Larsen og Camilla Jannike Frydelund Link ligger på en foreløbig JFM-etter i deres Volvo 850 Turbo. Lige efter på treeren følger Thomas Vigh Sørensen og Kristine Bitsch (Peugeot 206 GTI).


Thomas Vigh Sørensen og Kristine Bitsch går til makronerne i deres Peugeot 206 GTI
(Foto: Allan Post Christiansen)

Prøveområderne omfatter både underlag med asfalt, beton og grus. I bedste MNJ-tradition er prøverne tilrettelagt således, at deltagerne både får mulighed for at rive i rattet samt får grundigt rørt rundt i benzinen.


Christian A.L. Falck Christensen og Anders Gade Nielsen ser frem til HJ Klubrally

- Et af vores nyere mandskaber er: Christian A.L. Falck Christensen og Anders Gade Nielsen i Peugeot 106 GTI, afslutter Kim Naujokat Jensen. - De prøver nu kræfter med en af de skrappere JFM-klasser, men det går godt i det rutinerede modstander-felt. MNJ’erne skal således forsvare en foreløbig toer på hjemmebane i HJ Klubrally.

Motorsport Nordjylland

Åge Keseler Kirketerp


 
Reklamer

Bruno Hansen Motorsport


H.I. Auto


Yokohama Advan dæk