DM Rally   03/04/18

FN Rally sluttede i toppen i 1. afdeling af DM i rally 2018
Påskelørdag, den 31. marts, blev 1. afdeling af det danske mesterskab i rally kørt i området omkring Østbirk og Lundum, nordvest for Horsens.
I 2018 har Frank Nielsen i den ældre, men absolut potente, Citroén C2 R2 Max fået Per Brodersen fra Lem St. ved Ringkøbing, tilbage i 2. kører sædet. Makkerskabet mellem Frank Nielsen og Per Brodersen er ikke nyt, da de sammen har flere mesterskaber på samvittigheden.

Inden starten nævnte Frank Nielsen, at det nok blev en hård sæson, med 16 tilmeldte biler i den største klasse (4) i dansk rally. Han var sikker på, at det ville blive vanskeligt at følge med de unge fremadstormende rallykørere i nye fabrikstrimmede biler.

Frank Nielsen og Per Brodersen sluttede på en flot 3. plads i klasse 4, og en generel 11. plads i DM 1 i Horsens
(Foto: rallypics.dk-viggo.johansen)

Frank Nielsens årelange erfaring, både på værkstedet hvor han selv skruer bilen sammen, og mange timer bag rattet i samme bil, skulle dog vise sig at give pote, da startflaget endelig blev hævet ved start på årets første hastighedsprøver.

I alt skulle der i første afdeling af DM i rally køres 8 hastighedsprøver, hvoraf de 6 lå i det kuperede område nordvest for Horsens. Løbsledelsen havde fundet nogle meget udfordrende strækninger at afvikle løbet på, og de snoede veje blev en udfordring for alle deltagerne.

Netop her kom Frank Nielsens og Per Brodersens årelange erfaring dem til gode. Hele dagen lå de placeret lige omkring top 10 i det 66 biler store felt, og ved mål kunne de bryste sig af en flot generel 11. plads, og gå hjem med pokalerne for en 3. plads i klasse 4, som havde løbet største klasse med hele16 deltagere.

Både Frank Nielsen og Per Brodersen er fuldt ud tilfredse med resultatet, som måske endnu bedre. De kæmpede det meste af dagen med en dårligt bremsende bil, og oplevede en enkelt gang, at bremsepedalen blot gik helt i bund i en nedbremsning. Som Frank Nielsen udtalte efter løbet: ”Vi har vidst belastet gearkassen lidt rigeligt i dette løb, hvor vi flere gange måtte bremse med ved at geare ned i lavere gear på den brutale måde”

Frank Nielsen og Per Brodersen kørte en flot 1. afdeling af det danske mesterskab i rally, og sluttede på en 3. plads i klasse 4 for tunede biler under 1600 ccm

I pausen inden næste afdeling af det danske mesterskab, som køres i Nord Tyskland den 21. april, skal bilen have en omgang service af både gearkasse og bremser på værkstedet hjemme i Skanderborg. Frank Nielsen og Per Brodersen ser frem til at forsvare deres fine placering hen over hele sæsonen, så mon ikke vi ser dem på en af podiepladserne igen.