DM Rally   04/11/15

Endnu et dansk mesterskab til Historisk Rally Team Mejer
Stillede med to biler i Rally Danmark
Både Kurt Mejer/Vagn Aage Hansen, samt Heino Mejer/Bo Mølgaard var klar på startrampen, da det internationale Rally Denmark den 30. oktober blev skudt i gang fra Ans Idræts og Kulturcenter i Ans.

Rally Denmark var finalen for det danske mesterskab i rally, samt i flere internationale turneringer, bl.a. West Euro Rally Cup, som henover sæsonen er blevet kørt i seks løb fordelt på to hollandske, to tyske og et belgisk løb og så altså Rally Denmark.

Heino Mejer og Bo Mølgaard - Danske Mestre i Historisk rally
Efter Bygholm Rally 2015 for to uger siden, kunne Heino Mejer og Bo Mølgaard kalde sig danske mestre i Mini Rally. Målet var derfor sat højt i Rally Denmark, som var finaleløbet om det danske mesterskab i rally.
Efter de første 5 afdelinger om det danske mesterskab, lå Heino og Bo godt placeret i toppen af feltet, og en topplacering i Rally Denmark kunne udløse det danske mesterskab.
Med fuld gas fra første meter i løbet, lykkedes det at køre en førsteplads hjem i den historiske klasse. Det gav maksimumpoint på kontoen, og dermed kom også det danske mesterskab i rally med hjem til Horsens.

Heino Mejer og Bo Mølgaard kørte stabilt, og hentede DM med til Horsens
(Foto: rallypics.dk)

Har vundet alt i år
2015 har været et succesfuldt år for Heino Mejer og Bo Mølgaard.
De har deltaget i ni løb, og gennemført alle med topplaceringer. Faktisk er det blevet til ni førstepladser i sæsonen.
Førstepladser giver mesterskaber, og Heino Mejer og Bo Mølgaard kan nu kalde sig Danske Mestre i historisk rally 2015 – Danske Mestre i historisk Mini Rally 2015 – Mini Rally Syd mestre i historisk rally 2015. Undervejs har de taget en generel sejr i Mini Rally Silkeborg, samt har kørt sig til en generel 3. plads i Sydjysk Rally i Give.

Kurt Mejer og Vagn Aage Hansen satsede på topplacering i WERC
Før sidste afdeling af West Euro Rally Cup, var der dødt løb i toppen af den internationale West Euro Rally Cup - turnering.
Kurt Mejer og Vagn Aage Hansen lå inden Rally Denmark på en samlet 2. plads, kun et halvt point efter Axel Schütt og Klaus Finke fra Tyskland.
Målet i Rally Denmark var at slå det tyske hold, og dermed komme øverst på podiet. En førsteplads ville give guldmedaljerne i den internationale turnering.

Måtte kaste håndklædet på prøve 9
Det var ikke Kurt Mejers og Vagn Aage Hansens rally i de midtjyske.
Allerede på de første hastighedsprøver havde de motorproblemer. Bilen kørte, ved højere omdrejninger, kun på tre cylindre, og manglede dermed effekt. Efter midtvejspausen blev problemet løst, og der blev kørt et par hurtige tider på de efterfølgende prøver.
Desværre brød koblingen sammen på den 9. hastighedsprøve, og løbet var slut for mandskabet.

Kurt Mejer og Vagn Aage Hansen mens der endnu var fart i bilen

Beholdt 2. pladsen i West Euro Rally Cup
På trods af skuffelsen med koblingen i Rally Denmark, sluttede Kurt Mejer og Vagn Aage Hansen på en samlet 2. plads i den internationale turnering.
Kurt Mejer og Vagn Aage Hansen har i år deltaget i to tyske, to hollandske, et belgisk og tre danske løb, alle med topplaceringer.

”Den gamle” hænger stadig på i toppen
En lang rallykarriere til trods, hænger ”den gamle” stadig på i toppen. Med sine 67 år, er Kurt Mejer en af de ældste aktive i dansk rallysport. Med skiftende co-drivere, har han igennem de senere år ligget i toppen af historisk rally, både internationalt og Danmark.
En 1.plads i West Euro Rally Cup i 2014, samt en 2. plads i turneringen i 2015 fortæller at Kurt Mejer stadig kan følge med de unge spirer i klassen.

Ikke kun kørerevnerne tæller til de gode resultater
Evnen til at skrue de aldrende Volvo’er godt sammen, så de kan holde til strabadserne, er et vigtigt parameter i rallysporten.
Både Kurt og Heino Mejer bygger selv deres biler, og vedligeholder dem mellem løbene. Årets resultater beviser at begge Volvo-nørder også mestrer denne disciplin.

Tilfredse med årets resultater
På trods af Kurt Mejers og Vagn Aage Hansens tekniske uheld i Rally Denmark, er begge mandskaber i Historisk Rally Team Mejer godt tilfredse med årets indsats, og kan gå i vinterhi med en stor stak pokaler ekstra i pokalskabet. Det har været en god og spændende sæson.
Forhåbentlig lykkes det at få et koncept skruet sammen, så de gode takter kan fortsætte i den nye sæson i 2016.
Bilerne er der, og kørerne har mod på flere topplaceringer i fremtiden.