Rally Sprint   24/04/11

Perfekt påske for Peugeot Sport Dealer Team DK
- med 1-2-3-sejr
Det blev til en perfekt påske for Peugeot Sport Dealer Team DK, da holdet stillede til start i det traditionsrige Designa Køkken Rally GP i Kongensbro. Slutfacit blev en 1-2-3-sejr for teamet i såvel den ordinære konkurrence som i finalen.

Ib Kragh fra Juelsminde tog sin første sejr som Peugeot-kører ved at vinde den ordinære konkurrence, mens han i finalen byttede plads med Christian Jensen fra Ans, der tog sin fjerde finalesejr. Esben Hegelund fra Hadsten fuldendte den perfekte dag for Peugeot Sport Dealer Team DK ved at tage tredjepladsen i såvel den ordinære konkurrence som i finalen.

”Det var en god dag for teamet,” siger den ene af påskens to sejrherrer, Christian Jensen, mens Ib Kragh tilføjer: ”Vi havde en god dag, og der var rigtig mange mennesker oppe at kikke på løbet, og som også lagde vejen forbi vores team.”

Christian Jensen vandt for fjerde gang Designa Køkken Rally GP.
(Foto: Peugeot Sport Dealer Team DK)

”Jeg vandt det ordinære løb med to tiendedele,” fortsætter Ib Kragh om sin første Peugeot-sejr. ”Jeg havde valgt forkerte dæk til det første heat, men de var for bløde, for efter halvanden omgang var der ikke mere bid i dem. Selvfølgelig ville jeg gerne have vundet finalen, men der var nogle forhold, som spillede ind. Vi kom direkte fra vores semifinale, hvor de andre kørere havde fået en pause, så deres dæk kunne køle ned, men ellers fungerede det fint for mig.”

Ib Kragh tog sin første sejr som Peugeot 207 Super 2000-kører.

Men Christian Jensen var dog ikke suveræn i finalen. Den hvide Peugeot 207 Super 2000 skulle holdes til ilden.

”Det blev lidt for spændende til sidst. Jeg lavede nogle dumme fejl, hvor jeg fik bremset for sent, så jeg kom for sent ind i svingene, så vi måtte til at satse,” siger finalevinderen. ”Vi endte med at være de bedste, men jeg vidste ikke, at den være hjemme, før vi fik tiderne efter heatet. Det havde været lidt tæt mellem Ib og mig. Det var fair nok, at Ib vandt den indledende konkurrence, for han var bedre end mig. Så længe, at det var en kører fra teamet, som slog mig, så gør det ikke noget.”

For Esben Hegelund var Designa Køkken Rally GP hans anden start for Peugeot Sport Dealer Team DK og i en Peugeot 207 Super 2000. Det gav to tredjepladser.

”Det er gået over al forventning. Jeg havde sagt fra starten, at jeg ville være godt tilfreds med at komme i top 5, men nu kan jeg se på vores tider, at jeg kan være med i toppen,” siger Esben Hegelund.