Hill Climb   03/07/10

Team Yokohama på Pikes Peak
Yokohama dækfabrikken har sit eget racerteam - Team Yokohama - som blev startet for kun et år siden. Men allerede nu i sin anden sæson henleder teamet via et flot resultat opmærksomheden på sig selv. Sidste søndag deltog teamet i det berømte og også efterhånden meget traditionsrige Pikes Peak International Hill Climb.

Team Yokohama har i sin kun anden sæson præsteret et flot resultat. Via sin deltagelse i det berømte Pikes Peak International Hill Climb, satte teamet en ny rekordtid i sin klasse, som er for elektriskdrevne køretøjer.

Bilen som Team Yokohama deltog med er en udover en elektrisk drevet racerbil også en udviklingsbil. Og der blev da også testet flere ting på den godt 20 kilometer lange tur op ad bjerget. Team Yokohamas bilen var udstyret med Sanyo lithium-ion batterier og en induktionsmotor fra American AC Propulsion.

Yokohama EV raceren
(Foto: Yokohama)
Og selvfølgelig var det med egne Yokohama dæk, men af en næste generationstype som her virkelig blev sat på prøve, da der på flere dele af turen op ad bjerget, er flere forskellige former for underlag.

Pikes Peak International Hill Climb som også er kendt som "Race to the Clouds" er måske det mest kendte Hill Climb løb overhovedet i verden. Det er godt 20 km lang og starter i ca. 2800 meters højde og slutter i 4300 meters højde. På turen op ad bjerget, blev Team Yokohama bilen kørt af Ikuo Hanawa, som er en af Japans mest talentfulde off-road kørere. Ikuo Hanawa kappede godt 1.15 minut af den hidtige rekord for elektrisk drevne biler. Rekorden for denne klasse lyder nu på 13:17.57 for klassen.

Allan Osbech
Yokohama Danmark

 

Reklamer

Yokohama Advan dæk


H.I. Auto


Bruno Hansen Motorsport