DM Rally   29/11/09

2009 blev et godt begynder år
Bronzemedaljen lurede i horisonten, forud for årets sidste DM afdeling, men det krævede lidt hjælp fra andre for at det kunne lykkedes.
Det er altid spændende at kunne afgøre et DM på egen hånd, men det kan være mere spændende når det er andre som skal afgøre det for en. Sådan var det til sidste DM afd. for Ib Kragh, der, bl.a. var afhængig af at Karl Åge Jensen udgik. Hårde odds!

Chr. Jensen havde voldsomt travlt. Han skyndte sig at køre de enkelte prøver igennem. Max Christensen forsøgte at følge med, men det endte galt efter et par afkørsler i løbet af dagen. Mest overraskende var det at Karl Åge, måtte smide køredragten i pit, allerede efter prøve 1.

"Vi kørte et godt løb på de tidlige formiddagsprøver. De nye ændringer på bilen siden forrige DM, virker, for bilen kører simpelthen helt kanon. Styrer og hopper fuldstændigt stabilt", fortæller Ib, der lå på en fin 2. plads ved middagspausen. Det var ikke nok til bronze medaljen. Ib og Karsten skulle vinde løbet, så selv med Karl Åge var ude, var jobbet ikke færdigt gjort. Tim Svanholt i VW Golf, ville så pludseligt også være med om den 2. plads. På prøverne over middag, begynder Puntoen at give lidt problemer. En løs bagvogn gjorde det til noget af en opgave at holde bilen på den planlagte rute. "I første omgang troede vi at det var et skift til hårdere dæk der havde skylden, men det blev faktisk værre da vi gik tilbage til de bløde igen. Desværre er vi ikke helt sikre på hvad der er skyld i fejlen, men vi har en teori som vi følger", siger Ib, der netop er hjemvendt fra en uges ferie på Tenerife.

Slut resultat for løbet, blev en plads som nr. 3 i klassen og nummer 5 samlet. Dermed placeres Ib og Karsten een plads under den ønskede bronze medalje, som nr. 4 i DM serien, 2009. "Vi ville meget gerne have haft den 3. plads, men modsat så er jeg meget tilfreds med en 4. plads, det første år i en ny bil, så forskellig fra Clioen.
"Nu har Christian (Jensen) titlen til låns i et år. Vi kommer tilbage i 2010 og tager den med os hjem," slutter Ib med et smil på læben.

En stor tak skal lyde til alle som har gjort det muligt for IK Motorsport at deltage i DM 2009, det være sig sponsorer, service teamet, freelance, familie og venner mv.