Eco Rally   24/08/09

Trafikpolitiker skrap til økonomikørsel
Vinderne af Eco Rally 2009 kørte 59 procent over bilens normtal
Trafikpolitikeren, folketingsmedlem Karsten Nonbo fra Næstved, viste talent for økonomisk bilkørsel, da han i weekenden sammen med orienteringskøreren Ken Sørstrup fra Holbæk deltog i sit første motorløb nogensinde. I Eco Rally 2009 på Møn og i Sydsjælland pressede han knapt 24 kilometer ud af hver liter benzin i en Suzuki Alto, der har et normforbrug på 22,7 km/l, og dermed fik han en flot debut i motorsport.


Trafikpolitikeren Karsten Nonbo og hans erfarne navigatør Ken Sørstrup havde grund til smil: I en Suzuki, der burde kunne køre 22,7 kilometer på literen klarede de knapt 24 kilometer i Eco Rally 2009.
(Foto: Michael Eisenberg)

Dog var han et stykke vej fra løbets totale vindere, søn og far Claus og Torben Falck Hansen fra Haslev, der pinte ufattelige 32,17 kilometer ud af hver liter diesel i deres Skoda Fabia TDI. Det er hele 59% bedre end bilens normforbrug på 20,2 km/l.

Eco Rally blev kørt på 380 kilometer småveje plus en bid motorvej og gav interessante erkendelser til 57-årige Karsten Nono, der er er formand for Færdselssikkerhedskommissionen og medlem af blandt andet Trafikudvalget:
"Under et økonomirally bruger man nogle teknikker, som alle bilister kan have glæde af i dagligdagen: Se langt frem i trafikken, ikke kun på bremselygterne foran, vurder landskabet og vejen, afpas kørslen til et glidende tempo, undgå unødvendige opbremsninger og hårde accelerationer," sammenfatter Karsten Nonbo.

"Vi kunne måske have sparet et par dråber brændstof ved at køre uden aircondition, men det var vamt," tilføjer den erfarne trafikpolitiker med et smil.

Totalvinderne af Eco Rally 2009 havde forberedt sig yderst grundigt: Claus Falck Hansen på 33 havde justeret og optimeret sin Skoda til det yderste; blandt andet var alt, der normalt ligger og flyder i et bagagerum, taget ud for at spare vægt. Og hans far, Torben på 68, havde fundet rutebogen til et tidligere økonomirally frem, som de havde brugt til at øve sig efter.


Søn og far, Claus og Torben Falck Hansen fra Haslev, pinte ufattelige 32,17 kilometer ud af hver liter diesel i deres Skoda Fabia TDI, som kun burde kunne klare 20,2 kilometer.
(Foto: Michael Eisenberg)

"Accelerationer, høj hastighed og opbremsninger kræver brændstof, og koldstarter er dræbende for økonomien. Så skal man på en kort tur, så tag cyklen," siger Torben Falck Hansen.

Eco Rally 2009 blev afviklet af Sydsjællands Automobil klub og var tællende til den nordeuropæiske Eco Run 2009-serie samt det danske mesterskab i økonomirally. Løbet havde deltagere fra Danmark, Finland og Norge.

Eco Rally 2009 - Tour Te Barmosen
Resultatliste dansk mesterskab:
1. Claus Falck Hansen og Torben Falck Hansen, Haslev, Skoda Fabia TDI, 148 point
2. Jørn Iversen, Sønderborg og Hans Jørgen Andersen, Hinnerup, Ford Ka, 147 point
3. Erik Bach Sørensen og Solvejg Sørensen, Ølstykke, Smart Fortwo 0,8 CDI, 145 point


Michael Eisenberg


 
Reklamer

H.I. Auto


Bruno Hansen Motorsport


Yokohama Advan dæk