Rally Sprint   20/10/08

Lysen klassevinder
Anders Lysen, Sorø, klassevinder i 4. afd. af Yokohama Mesterskabet Øst
Suzuki Motorsport var søndag 19. oktober til start i 4. afdeling af Yokohama Mesterskabet Øst, med Anders Lysen/John Madsen i den lynhurtige Suzuki Swift 1600 MAXI. Inden løbet lå de på en andenplads i det samlede resultat for Yokohama Mesterskabet, 10 points efter Lars Kragh/Jes Larsen i Opel Corsa S1600. Den pointforskel var nærmest umulig at indhente og kunne kun lade sig gøre, hvis Opel-holdet udgik af løbet. Og det gjorde de ikke!

Men Anders Lysen lagde fra land i første heat, med som skudt ud af en kanon på den stadig morgenvåde hastighedsprøve. De andre havde ikke fået gnedet søvnen helt ud af øjnene og det gav fra start en føring med 5 sekunder til Lars Kragh. Men så vågnede han op og slog Lysen med 2 sekunder i andet heat. Lige efter disse to duellanter om mesterskabet i klassen, lå svenskeren Ebbe Nilsson i Ford Puma og ventede på sin chance. Men Pumaens angreb lykkedes ikke.

Anders Lysen og John Madsen, Sorø, var helt oppe på de yderste nagler i søndagens løb ved Næstved.
(Foto: Brian Juel)

Der var ikke plads til missere og det viste Anders Lysen ved at køre hurtigste tid generelt i heat 3 og 4. Det gav en samlet føring i klassen og en difference på 9 sekunder til Kragh og 13 til Nilsson i slutresultatet.

Af alle biler i det motorløb, blev Anders Lysen kun slået af Henning Fabricius i Mitsubishi Lancer EVO VI, med 34/1000 af et sekund! Den tidligere omtalte morgenvåde hastighedsprøve i første heat var guf for firehjulstrækkeren, som her og igen i andet heat satte hurtigste tid generelt. Men 2-hjulstrækkerne fik revanche da hastighedsprøven tørrede op i det smukke efterårsvejr og det var på den utroligt lille margen, at det ikke blev Suzuki som satte sig på den samlede sejr i dagens løb.

I årets Yokohama Mesterskab 2008 vinder Lars Kragh/Jes Larsen klasse 3 med 55 points og Anders Lysen/John Madsen er toer med 50 points. Suzuki Motorsport ønsker Lars og Jes tillykke med mesterskabet.