Hill Climb   13/05/24

Årets første pokaler kunne tages med hjem til Horsens
efter første afdeling af Danmarksmesterskaberne i Hill Climb
Rally Team Mejer deltog med to biler i første afdeling af Danmarksmesterskabet i Hill Climb for historiske biler.

Lørdag den 11. maj dannede landsbyen Lindum nordøst for Viborg rammerne om første afdeling af Danmarksmesterskabet i Hill Climb. Det var den, i rallysporten, berømte Lindum Skov, som lagde asfalt til den ca. 2 km. lange hastighedsprøve, som blev kørt i alt fem gange i løbet af dagen.

Formiddagen blev brugt til teknisk kontrol af bilerne, samt til trænings gennemkørsel af prøven to gange, inden den egentlige konkurrence startede efter frokost med tre tællende hastighedsprøver på den krævende skovstrækning. 51 historiske biler var tilmeldt Lindum Skov Hill Climb, der var arrangeret af klubberne, Historisk Motor Sport og Motorsport Nordjylland.


Kurt Mejer kunne lørdag den 11. maj tage endu en pokal med hjem til samlingen, da han i Lindum Skov Hill Climb blev nr. 2 i klasse 6B for biler over 1300 ccm
(Foto: rallypics.dk-Viggo Johansen)

For to uger siden kørte Kurt Mejer sig, sammen med sin normale codriver, sig ind på en førsteplads i sin klasse i første afdeling af Danmarksmesterskabet i Dansk Super Rally Short. Det var derfor med stor spænding, at han satte sig bag rattet i den hurtige Volvo 242 Turbo til første afdeling af mesterskabet i Hill Climb.

Ved offentliggørelsen af resultaterne efter de tre tællende gennemkørsler, kunne Kurt Mejer konstatere, at han i klassemesterskabet i klasse 6B kom ind på en 2. plads, og i den samlede stilling på tværs af de deltagende klasser kørte sig til en 4. plads. At konkurrencen er hård i Hill Climb, kan aflæses i et enkelt kiks fra Kurt Mejers side. Efter en hård nedbremsning, havde han ikke fået bilen rigtigt i gear, hvilket kostede et par sekunders tab. Dermed blev en sikker 2. plads vekslet til en 4. plads.

Teamets anden deltager, René Mejer, Volvo 480 Turbo, René Mejer har til denne sæson skiftet klasse i Hill Climb. Samtidig er bilen blevet optimeret og forbedret på væsentlige punkter. Bl.a. er bremsesystemet bygget om, så de har en hurtigere reaktionstid. Tiderne som René Mejer gennemførte prøven med, blev i dagens løb hurtigere og hurtigere, efterhånden som han fandt ud af at dosere de optimerede bremser rigtigt. René Mejer er tilfreds med dagens resultater, hvor han sluttede på en samlet 11. plads, og kunne køre hjem med en 5. plads i samme klasse som den øvrige Mejer familie.


René Mejer har i 2024 skiftet klasse til klasse 6B, så familiefighten med faderen Kurt Mejer bliver spændende at følge hen over sæsonen, hvor første deltagelse i klassen gav en 5. plads.
(Foto: rallypics.dk-Viggo Johansen)

Alt i alt er teamet tilfredse med resultaterne fra første afdeling af Danmarksmesterskaberne i både Hill Climb og Dansk Super Rally Short.

De næste udfordringer for teamet bliver 2. og 3. afdeling af Hill Climb-mesterskaberne der køres på Sjælland den 25. og 26. maj. Desværre falder disse datoer sammen med afviklingen af Dansk Super Rally Short-mesterskabets 2. afdeling, som køres ved Aabenraa. Valget er dermed truffet om at satse på Danmarksmesterskaberne i Hill Climb i 2024.

Rally Team Mejer

rallypics.dk
Viggo Johansen


Læs mere om:
 • Kurt Mejer
 • Rene Mejer

 •  
  Reklamer

  Yokohama Advan dæk


  Bruno Hansen Motorsport


  H.I. Auto