Special Saloon   23/04/24

Massivt opbud af GT-biler på Padborg Park
Over vinteren har der været arbejdet målrettet på at få flere biler på banen i den nu 50 år gamle banesportsklasse. Og det er lykkedes på fineste vis, for der er masser af spændende og eksotiske racerbiler til start.


Massivt opbud af GT-biler på Padborg Park
(Foto: Grippo)

Flere af de gode og loyale Special Saloon Car-kørere fortsat er at finde i feltet - eksempelvis Henrik Moeskjær og hans BMW Z4 V10, Andreas Kjærgaard med den imponerende Scotty GT og Henrik Schou Jensen i den smukke, brutale og lynhurtige Aquila CR1.

Det er især i Division 3, at der er kommet nye navne til. Lige fra Michael Nielsen, som tidligere har deltaget i DEC-mesterskabet med sin BMW M4 GT4 og som i weekenden prøver kræfter med Special Saloon Car. Hans erfaring bliver vigtig, når han skal køre fra Dennis Vestergaard Hansen, Mads Lysdahl Simonsen og Andreas Østergaard Borris, der stiller op i henholdsvis Ferrari 488 Challenge og Ferrari 458 Challenge-biler. Og så stiller Nina Østergaard Borris desuden til start i en Porsche 992 GT3 Cup, en model som tidligere har gjort det godt i SSC-løb.


Massivt opbud af GT-biler på Padborg Park
(Foto: Grippo)

Kevin Victor Rasmussen får Special Saloon Car-debut i en bil, som står i skærende kontrast til GT-bilerne i Division 3. Den tidligere Legend Car-kører er tilmeldt Division 1 i en VW Polo GTi, som kommer i konkurrence med Mik Henriksens BMW M3 E46, som også blev luftet i klassen sidste år. Kevins søster, den tidligere Formel 4-kører Michella Rasmussen, tilmeldt i en Cupra Leon TCR i Division 2.

Sidste års Special Saloon Car-mester er naturligvis også på pletten. Ulrik Larsen er tilbage i en Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO II og kommer i direkte konkurrence med Henrik Schou Jensens Aquila samt Valdemar Eriksen i den potente Ligier JS P320 LMP3-racer.

Antallet af hestekræfter, som bliver sluppet løs, når Special Saloon Car-feltet bliver givet frit i weekenden, er imponerende. Den slags er kræs for øregangene og bør naturligvis opleves fra tilskuerpladserne på banen. Skulle man være forhindret i at tage turen til Sønderjylland, kan løbene i Special Saloon Car følges på Youtube-kanalen Dansk Motorsport Live.

Special Saloon Car


Læs mere om:
 • Padborg Park
 • 28/04/24 - Padborg Park - Special Saloon

 •  
  Reklamer

  Bruno Hansen Motorsport


  H.I. Auto


  Yokohama Advan dæk