Dansk Super Rally   23/04/24

God start på sæsonen for Boisen Motorsport
Så er DM sæsonen 2024 i rally skudt i gang, og hvilken start.
Vi begyndte i solskin, så begyndte det at regne, midt i løbet begyndte det endda at sne som endte i regn igen.
Horsens Motorklub havde omkring Yding fundet 4 fantastiske prøver frem, som hver skulle køres 2 gange.


Her kan man for alvor se hvor vådt det var
(Foto: Allan Post)

Specielt prøve 1 og 3 var noget udfordrende med nogle hurtige sektioner med mange sving og blinde toppe. Her kom codriveren virkelig på arbejde, Emilie havde et enkelt sted hvor hun kom lidt bagefter, men ellers klarede hun det fantastisk, selvom hun var meget nervøs.

Efter prøve 3 lå Kim og Emilie på en 6 plads generelt og 1 i klassen, det var over al forventning. Men på vej fra prøve 3 til 4 begyndte det at regne. Da der ikke var service inden, var det ikke mulig at skifte dæk.

Vi havde bløde fordæk og hårde bagdæk på som var det rigtige til de første prøver i tørvejr, men kombineret med at vi havde lidt ventetid inden start på prøven, så blev dækkene kolde så fik vi aldrig temperatur nok i bagdækkene. Efter et par gange hvor bagenden slap fuldstændig, så besluttede jeg at tage den lidt på den sikre side, udtaler Kim, det resulterede da også i at vi droppede ned på en 9 plads generelt.

Til servicepausen var det næsten stoppet med at regne igen, og alle på servicepladsen gik enten og kiggede på skyer eller vejrudsigter. Vores servicemand Jacob arbejder til dagligt med at lægge asfalt, dette betød at han har en del erfaring med at tjekke vejrudsigter og det blev en fordel for os. Han sagde at det bliver heftig vejr og så var Kim ikke i tvivl, på med regnvejrs hjulene. Dette var den helt rigtige beslutning, for på vej ud til næste prøve begyndte det virkelig at regne og da vi holder til start på prøven, begyndte det sågar at sne. Første omgang kørte vi i 2-3 cm sjap og det var vildt udfordrende. Jeg kunne mærke at bilen bare ”sejlede” rundt med 150 km/t, jeg turde nærmest ikke at kigge op da bilen flere gange kørte sidelæns hen ad vejen og himmel og hav gik ud i et, udtaler Emilie


Når det er pløret, må vi give plads til 4-hjulstrækkerne
(Foto: Allan Post)

Teamet har til 2024 fået Pirelli som dæksponsor. Kim har tidligere kørt på Pirelli tørvejrs dæk (som også var årsagen til at vi kontaktede dem for at se om vi kunne lave en aftale) men aldrig prøvet deres regn dæk, men efter at have kørt et par kilometer med dem var han bare helt vildt imponeret over et greb de havde. specielt en baghjulstrækker som BMW´en er noget af en udfordring når det regner, men det fungerede vildt godt og på sidste prøve sætter de endda 4 hurtigste tid af alle, foran flere 4 hjulstrækker.

Efter en meget udfordrende og lærerig dag slutter teamet med at vinde klassen og slutte som nr. 8 generelt, det er ikke så ringe endda.

Boisen Motorsport


Læs mere om:
 • Emilie Boisen
 • Kim Boisen
 • Yding
 • 20/04/24 - Yding - Dansk Super Rally - DM

 •  
  Reklamer

  H.I. Auto


  Yokohama Advan dæk


  Bruno Hansen Motorsport