Rally   07/04/24

Første afdeling af Danmarksmesterskabet i pålidelighedsløb i SONAX DASU Classic serien mødte foråret på Vestfyn
Jackpot til den lokale Rallye Monte Carlo Historique kører Lars Hindsgaul fra Assens, da 1. afdeling af Danmarksmesterskabet 2024 i regularity rally, SONAX DASU Classic, blev kørt på Vestfyn lørdag den 6. april.


Bedste mandskab på dagen, og vindere af Sport-klassen, Lars Hindsgaul, Assens og Tage Gejl, Silkeborg kommer her godt igennem en af flere dybe vandpytter på ruten
(Foto: rallypics.dk / Viggo Johansen)

Første afdeling af fem i serien SONAX DASU Classic blev på årets første rigtige forårsdag kørt med start fra SKODA forhandleren i Ejby. Den lokale deltager, Monte Carlo Historique køreren Lars Hindsgaul fra Assens, havde tilmeldt sig sit første pålidelighedsløb på dansk grund, sammen med Rallye Monte Carlo Historique co-driveren Tage Gejl fra Silkeborg, som i 2024 deltog i sit første Rallye Monte Carlo Historique med den skotske kører Paul O’Kane. Ligesom med Lars Hindsgaul, var det også Tage Gejls første deltagelse i SONAX DASU Classic mesterskabet.


Den flotte sorte SAAB 900 med Harald Welm, Tommerup og Kenneth Welm, Birkerød var vinder af begynderklassen
(Foto: rallypics.dk / Viggo Johansen)

Erfaringerne fra Rallye Monte Carlo Historique 2024 var åbenbart et godt mix, da teamet i en lånt Honda CRX kom i mål med bedste resultat af de 38 deltagere fordelt på forskellige klasser. Det gav dem samtidigt en førsteplads i Sport-klassen, med blot 14,80 point, foran et andet erfarent Rally Monte Carlo Historique mandskab, Jan Østergaard og Mette Rygaard fra Juelsminde med beskedne 15,40 point.

I Touring-klassen, som blev vundet af Peter Carlsson, Ølstykke og Michael Lauritsen, Slangerup, der er medlemmer af Sports Motor Klubben Gladsaxe, kunne den Sjællandske klub prale med at indtage de første seks placeringer i klassen.


Peter Carlsson, Ølstykke og Michael Lauritsen, Slangerup var bedste mandskab i Touring klassen, og kunne sætte maksimum point ind på kontoen i årets første løb
(Foto: rallypics.dk / Viggo Johansen)

Løbslederteamet med Hans Oluf Nilsen, Nr. Lyndelse, Arne Pagh, Strib, Niels Erik Jørgensen, Assens og Teddy Simonsen, Varde, havde ifølge deltagerne sat et rigtigt godt 185 km langt regularity rally sammen, bestående af ikke mindre end 140 km såkaldte sekundetaper på mellem 2 og 14 km.


Per Vilslev, Hillerød og Erik Andersen, Virum trak det længste strå i Expert klassen, og kunne køre hjem med en 1. plads i klassen
(Foto: rallypics.dk / Viggo Johansen)

Udfordringen i regularity rally er både at køre den rette rute, men også konstant at holde den opgivne gennemsnitshastighed, som typisk ligger mellem 42 og 47 km/t., så man til enhver tid er på rette sted i terrænet forhold til den kørte distance. I regularity rally (pålidelighedsløb) handler det ikke om at køre hurtigst, men om at køre så præcist som muligt med moderate gennemsnits hastig- heder, som aldrig overskrider 50 km/t.


Vinderne af Elite klassen i Skoda Ejby Classic, Lars Hjorth, Dianalund og Simon Hjorth, Middelfart kører den flotte Triumph TR4A gennem det forårsklædte Fynske landskab
(Foto: rallypics.dk / Viggo Johansen)

I øvrigt deltog Rikke Pajbjerg, Skjern fra Dansk Automobil Sports Unions bestyrelse for første gang i et regularity rally. Rikke Pajbjerg havde sat sig ind i højresædet hos den meget erfarne deltager, Ulrik Hejl fra Gislev, for at guide ham gennem løbet. Rikke Pajbjerg deltager normalt i hastighedsrally som codriver, og fik her en oplevelse der var meget anderledes end det hun normalt oplever i hastighedsrally, hvor det gælder om at komme hurtigst fra A til B på de indlagte hastighedsprøver.


Torben Østergaard, Hundslund og Poul Erik Hansen, Lystrup deltog i klassen for nyere biler, og kunne tage en 1. plads med hjem
(Foto: rallypics.dk / Viggo Johansen)

At dømme efter Rikke Pajbjergs brede smil efter løbet, havde det været en rigtig god oplevelse, som åbnede øjnene for en af dansk motorsports mindste discipliner. Rikke Pajbjerg gav efter løbet udtryk for, at det ikke var sidste gang hun deltog i et SONAX DASU Classic-arrangement, som er præget af hygge og højt konkurrence niveau i de enkelte klasser.


Rikke Pajbjerg fra Dansk Automobil Sports Unions bestyrelse får her instruktion af den erfarne regularity rally kører Ulrik Hejl fra den arrangerende klub, inden de startede ud i dagens løb.
(Foto: rallypics.dk / Viggo Johansen)

De Sjællandske og Fynske deltagere var rigtigt godt repræsenteret, da der under fællesspisningen efter løbet skulle uddeles præmier for dagens strabadser i det Fynske forår.

Vinderne af de enkelte klasser blev:

Begynderklassen:
1. plads - Harald Welm, Tommerup / Kenneth Welm, Birkerød - 16,76 point
2. plads - Morten Nielsen, Christiansfeld / Erik Barnewitz, Roskilde - 26,02 point
3. plads - Torben Bærndt, Birkerød / Tanja Troelsen, Birkerød - 187,25

O-løbs klassen:
1. plads - Torben Østergaard, Hundslund / Poul Erik Hansen, Lystrup - 20,90 point
2. plads - Hans-Jørn Søgaard Andersen, Silkeborg / Kaj Mikkelsen, Sporup - 25.00 point.

Touring klassen:
1. plads - Peter Carlsson, Ølstykke / Michael Lauritsen, Slangerup - 29,40 point
2. plads - Rene Hinsch, Smørum / Birgit Schirmacher Hinsch, Smørum - 43,90 point
3. plads - Birch Johannesen, Græsted / Maria Johannesen, Græsted - 44,10 point

Sport klassen:
1. plads - Lars Hindsgaul, Assens / Tage Gejl, Silkeborg- 14,80 point
2. plads - Jan Østergaard, Juelsminde / Mette Rygaard, Juelsminde - 15,40 point
3. plads - Arne Fasberg, Karlslunde / Bent Fasberg, Tune - 25,60 point

Expert klassen:
1. plads - Per Vilslev, Hillerød / Erik Andersen, Virum - 21,30 point
2. plads - Egon Brix Jørgensen, Otterup / Jens B. Andersen, Middelfart - 25,00 point
3. plads - Finn Kristensen, Silkeborg / Erik B. Rasmussen, Ry - 25,40 point

Elite klassen:
1. plads - Lars Hjorth, Dianalund / Simon Hjorth, Middelfart - 24,50 point
2. plads - Lars Palle, Varde / Poul Bo Madsen, Struer - 41,90 point
3. plads - Torben Falck Hansen, Haslev / Bjarne Kristensen, Næstved - 42,90 point

Næste afdeling af SONAX DASU Classic køres den 4. maj med start og mål ved Tune Hallen, Tunehøj 7, 4030 Tune.

/Motor Klubben Centrum
Hans Oluf Nielsen

 


 

Information om SONAX DASU Classic 2024

SONAX DASU Classic er en serie af motorløb, pålidelighedsløb for dem som ejer en klassisk bil, indregistreret den 31.12.1990 eller før, og som har lyst til at køre let motorløb sammen med måske et familiemedlem eller en god ven. SONAX DASU Classic-turneringen i 2024 består af fem løb, placeret over hele landet. SONAX DASU Classic tæller som Danmarksmesterskabet i pålidelighedsløb (regularity rally)

Hvad er Historisk Pålidelighedsløb?
Historisk pålidelighedsløb for klassiske biler er en anden måde at køre motorløb på, og er samtidig en sjovere måde at bruge sin klassiske bil på, end blot at køre en tur i godt vejr med termokanden i bagagerummet.

Ikke fordi det ikke er hyggeligt, men det giver en anden dimension, at man kan bruge sin bil i konkurrenceøjemed, og samtidig komme ud blandt andre mennesker, med samme interesse.
Ved pålidelighedsløb forstås et løb på offentlig vej, hvor deltagerne skal overholde forskellige gennemsnitshastigheder.

Løbene køres som oftest efter et tydeligt kort, hvor der er indtegnet nummererede punkter, som man skal køre igennem i rigtig rækkefølge. Undervejs møder man nogle skilte med et bogstav på, som noteres ned i det udleverede kontrolkort, så man kan se om deltagerne har kørt den rigtige rute.

Undervejs på den samlede rute, kører man nogle sekundetaper, hvori man passerer et antal hemmelige tidskontroller. Kontrollerne skal passeres på rette tidspunkt i forhold til den gennemsnitshastighed der køres med. Gennemsnitshastigheden overskrider aldrig 50 km/t.

SONAX DASU Classic – serien kan følges på: dasuclassic.dk

Løbeseriens hovedsponsor:
SONAX


 

Reklamer

Yokohama Advan dæk


Bruno Hansen Motorsport


H.I. Auto