Anmeldelser   19/10/23

Helte i Standardbiler - Del 2
Så er der igen spændende nyt fra Danmarks vel nok flittigste forfatter af motorsportsbøger: Carsten Frimodt.
Del 2 af historien om de største danske helte i standardbiler!

Jeg var i den grad begejstret for del 1 og den fastholdes her med del 2. Grunden til glæden, begejstringen er at alle de portrætterede kørere i del 1 og del 2, var "med fremme" og mine helte, da jeg debuterede som motorsportstilskuer på Jyllands-Ringen i det "Herrens År" 1967. Oven i købet fik jeg da Mette Kruuses autograf... det var stort !!

Som i "Helte i Standardbiler del 1" er 2´eren delt op i afsnit med hver enkelt kører. Baseret på mængder af interviews med kørerne, kollegaer, familie, mekanikere... og det er nok ikke gået stille af ! Jeg mindes en video på facebook hvor Jens Winther Sr., Jørgen Hansen og Jan Glad er samlet til en god snak "om gamle dage", det er vildt sjovt !! Sådan har Carsten Frimodt sikkert haft i dette kæmpe arbejde.

Jeg ved næsten ikke hvordan jeg begynde og ende med den her bog... En meget flot bog i hardcoover på 320 meget underholdende sider dertil en masse flotte og mange ikke "set før" billeder.
Nutidens yngre fans kender næppe mange af "de gamle" helte og i den grad synd for dem ! De gutter var/ er på hver deres måde personligheder. Det er lidt som at sammenligne de gamle fodbolddrenge Elkjær, Lerby, Arnesen med nutidens spillere... de var sjove og kunne gi´ et godt interview og et godt grin ! Sådan var/ er de gamle standardvognshelte også. Jeg husker engang som knægt jeg så Sven Engstrøm, Flemming "Maler" og et par stykker mere med en bajer og nogle med en smøg !! Det ser man ikke nu...Det er dog ikke ment negativt i forhold til nutidens standardvogns helte, tiden var bare en helt anden.

Danske fans af standardbiler: Til de "gamle" læs og de gode minder vælter frem og de unge lær historien om en herlig/ fantastisk tidsalder i dansk banesport.
Jeg kan kun i store positive vendinger anbefale denne bog. Den er som tidligere i hardcover og på 320 (som sædvanlig velskrevne) sider, masser af flotte fotos. Prisen er 448.- rimeligt for mange timers god underholdnig.

"Helte i standardbiler del 2" udkommer fredag d. 20/10 og kan bestilles hos din lokale boghandel eller fra forlaget: www.veterania.dk
God fornøjelse med endnu et mesterværk fra Carsten Frimodt.

PS: Tjek eventuelt Forlaget Veteranias hjemmeside, de har alle Carsten Frimodts racerhistoriske bøger.

Them


Læs mere om:
 • Den hurtige Falckmand fra Odder er med i ny motorsportsbog
 • Helte i standardbiler - Del 1

 •  
  Reklamer

  H.I. Auto


  Yokohama Advan dæk


  Bruno Hansen Motorsport