Formel 4 DK   12/09/22

Opvisning i klasserace fra formeltalenterne
Formula 4 DKDer er håb for fremtidens danske motorsportsstjerner. Det var tydeligt for alle, der oplevede Formel 4-løbene ved Night Race på Padborg Park.


(Foto: Formel 4 Danmark)

På den fugtige asfalt var det fredag morgen Sebastian Gravlund, som satte tempoet blandt de unge kørere. I både træning såvel som tidtagning var han hurtigste kører i feltet, mens hans teamkammerat fra Team FormulaSport var næsthurtigst. Den mesterskabsførende Julius Dinesen var bare femtehurtigst i tidtagningen, da han og Victor Nielsen kørte på brugte dæk for at spare nye dæk til løbene.

Dén strategi viste sig at være effektiv. Sebastian Gravlund skød afsted og skabte et flot forspring på løbets første omgange, men mod slutningen af løbet viste STEP Motorsport's strategi sig at virke efter hensigten. Dinesen hentede ind på Gravlund, der med to omgange tilbage blev yderligere sat tilbage af et defekt gearskifte. Dermed kunne Dinesen uden store vanskeligheder tage heatsejren, mens Gravlund og Magnus Pedersen afsluttede podiet.


Theodor Jensen tog sin første heatsejr ved Night Race.
(Foto: Formel 4 Danmark)

Weekendens andet heat havde Oliver Kratsch i pole position foran Victor Nielsen og Theodor Jensen efter at de syv bedst placerede fra første heat var blevet vendt om.

Her var det til gengæld Theodor Jensen, som med imponerende kørsel sikrede sin første heatsejr i Formel 4. I første sving snuppede han førstepladsen, og i samtlige 15 minutter og den efterfølgende omgang holdt han sig foran på trods af hårdt pres fra først Victor Nielsen og siden Sebastian Gravlund. Den indbyrdes kamp mellem de to endte desværre med at Gravlund punkterede på højre baghjul og måtte sætte tempoet gevaldigt ned på den sidste halvanden omgang. Dermed kunne Mika Abrahams indtage tredjepladsen efter en sen overhaling på Julius Dinesen, der sluttede på fjerdepladsen.

Finaleheatet blev startet med Julius Dinesen forrest, efterfulgt af Theodor Jensen, Mika Abrahams og Magnus Pedersen. Theodor Jensen tog til gengæld føringen fra den mesterskabsførende, mens Sebastian Gravlund lagde pres på Dinesen bagfra. Næsten halvvejs i løbet havde Gravlund kæmpet sig forbi Dinesen og fik på udramatisk vis overtaget føringen, som han kunne holde til målstregen, hvor teamkammerat Theodor Jensen kørte over som nummer to.

Magnus Pedersen brugte en god del af finaleheatet på at holde Victor Nielsen bag sig på fjerdepladsen. Det endte dog med et spin på én af de sidste omgange, så Nielsen kunne køre forbi og slutte bag sin teamkammerat.

For Peter Henriksen var Night Race en sand eventyrafslutning på sin tid i Formel 4. Klassens ungdommelige seniorkører havde forud for weekenden bebudet at det ville blive hans sidste løb i en Formel 4-racer, og med en femteplads i finaleheatet fik han sat et flot punktum for sine to sæsoner i klassen. Den yngre del af familieteamet, Michella Rasmussen, regner dog med at være tilbage i feltet i 2023 efter hun også er vokset med opgaven i løbet af sæsonen.


Der blev kørt tæt race gennem hele feltet - som sædvanlig.
(Foto: Formel 4 Danmark)

Den første mester i Formel-regi blev også fundet på Padborg Park. Mille Hoe sikrede sig point nok til at tage Formel 5-mesterskabet inden finaleweekenden. Et stærkt finaleheat sikrede desuden Mille en flot generel sjetteplads efter at have kæmpet med Peter Henriksen gennem hele løbet.

Finaleløbet på FDM Jyllandsringen bliver en af de helt spændende løbsweekender. Julius Dinesen har måske en komfortabel føring foran Sebastian Gravlund, men helt reelt er mesterskabet ikke endeligt afgjort før det sidste heat er kørt søndag den 9. oktober. Dinesen og STEP Motorsport har alt at miste, mens Gravlund og Team FormulaSport har alt at vinde - det bliver underholdning fra øverste hylde, når mesterskabet afgøres.

Formel 4 Danmark


Læs mere om:
 • Padborg Park
 • 10/09/22 - Padborg Park - Formel 4 DK
 • 10/09/22 - Padborg Park - Formel 5

 •  
  Reklamer

  Bruno Hansen Motorsport


  H.I. Auto


  Yokohama Advan dæk