Formel 4 DK   15/08/22

Fantastisk formelræs i de djurske bakker
Formula 4 DKDer var tæt racerløb med hårde og fair dueller i hele feltet, da Formel 4-kørerne gæstede Ring Djursland i weekenden.

Det er tydeligt at mærke at de mange sæsondebutanter efterhånden har vænnet sig til deres racerbiler. Under tidtagningen til første heat var hele otte kørere indenfor 1,009 sekund. Hurtigst var Mads Hoe, som endnu en gang trak sin Formel 5-racer ud af garagen for at drille de moderne Formel 4-biler, foran Sebastian Gravlund og Victor Nielsen.

At lørdagens heat så blev en lektion i banesportsreglementet er en helt anden snak. Under oplining til heatet misforstod Sebastian Gravlund hensigten fra safety car og overhalede. Med ham fulgte Mika Abrahams, Julius Dinesen, Victor Nielsen, Magnus Pedersen og Theodor Jensen - og alle blev de diskvalificeret fra løbet, én efter en. Dermed kunne Mads Hoe kåres som vinder foran formelveteranen Niels Ejnar Rytter og debutanten Oliver Kratsch. Michella Rasmussen var bedste Formel 4-kører i dette mildest talt mærkværdige heat.

Grundet de mange diskvalificerede kørere var det ikke muligt at finde startplaceringerne til heat to ved på normal vis at bruge resultatet fra første heat og vende rækkefølgen af de otte forreste. Derfor blev der trukket lod om placeringerne 7-12. Sebastian Gravlund trak det korteste strå af alle og måtte starte løbet fra bagerste startplacering.


Der blev kørt tæt, men fair race i alle fire løb.

Det klarede han til gengæld med bravur. Den unge københavner kørte sig i søndagens første heat fra tolvtepladsen og op til en flot fjerdeplads, hvor han undervejs passerede størstedelen af sine konkurrenter; heriblandt også Julius Dinesen, som ellers også havde fået en fin start.

Mads Hoe var igen stukket af i front, men til gengæld havde Victor T. Nielsen imponerende fart i sin racer og indtog andenpladsen foran Mika Abrahams og Sebastian Gravlund.

Tredje heat bød også på tæt racerløb. Om det var hjemmepublikummet eller bare en rigtig god start vides ikke, men Magnus Pedersen lagde sig i spidsen af løbet og forsvarede sig godt mod Gravlunds overhalingsforsøg. Vejen til hjemmebanekørerens første Formel 4-sejr endte desværre brat, da en punktering sendte ham af banen på vej ud på langsiden. Herfra kunne Sebastian Gravlund køre en heatsejr i mål, selvom Mika Abrahams gjorde sit for at forpurre det.


Sebastian Gravlund hentede vigtige point i mesterskabet.

Selvom varmen har været hård ved både kørere og materiel var der stadigvæk fuld fart i Formel 4-feltet i finaleheatet. Mads Hoe stak af fra feltet med det samme, men til gengæld var Mika Abrahams og Sebastian Gravlund endnu en gang deltagerne i en tæt duel om andenpladsen. Med Gravlund forrest blev der angrebet fra alle sider helt frem til løbets sidste sving. Den charmerende sydafrikaner måtte dog tage til takke med en tredjeplads.

Med flotte og stabile resultater på Ring Djursland har Sebastian Gravlund bragt sig en smule tættere på Julius Dinesen. Der er stadigvæk to afdelinger tilbage af mesterskabet, og med så tæt et felt er der næsten garanti for at årets mester først findes til finaleløbet - måske endda først i det allersidste heat.

Næste løb i Formel 4 er ved Night Race på Padborg Park den 8-9. september.

Formel 4 Danmark


Læs mere om:
 • Ring Djursland
 • 14/08/22 - Ring Djursland - Formel 4 DK
 • 14/08/22 - Ring Djursland - Formel 5

 •  
  Reklamer

  Bruno Hansen Motorsport


  H.I. Auto


  Yokohama Advan dæk