Hill Climb   10/08/20

Heino Mejer forsvarede sin titel som ”Kongen af Munkebjerg”
I den netop overståede weekend, havde Rally Team Mejer endelig mulighed for at få rallybilerne testet efter Covid 19 nedlukningen.

Munkebjerg Hotel var rallycentrum, da der lørdag blev kørt Munkebjerg Sprint, som i år var flyttet fra industrikvarteret i Vinding-området syd for Vejle, til en rigtig krævende hillclimb-prøve gennem Sønderskoven mellem Skærup og Andkær.


Heino Mejer kørte meget stabile tider på Munkebjergbakken, og kørte sig til den 4. sejr i Munkebjerg Hillclimb.
(Foto: rallypics.dk – Viggo Johansen)

Rally Team Mejer stillede til Munkebjerg Sprint op med de to kendte Volvo 242 Turbo. Der blev kørt tre tællende heats, som alle blev vundet af Heino Mejer, der dermed tog den samlede sejr i sprintet, ligesom en klassesejr i klasse 7 var i hus. Kurt Mejer i den anden hurtige Volvo 242 Turbo kørte sig ind på en generel 6. plads, hvilket udløste en 4. plads i klasse 7.

Søndag var Munkebjerg Hotel atter rammen om det legendariske Munkebjerg Hillclimb. Her havde Rally Team Mejer udvidet besætningen, og stillede op med tre biler. Heino Mejers bror, René Mejer, har igennem et par år bygget en rigtig fin Volvo 480 Turbo, som er blevet optimeret til at køre hillclimb og rallysprint.

Heino Mejer, som tre gange tidligere har vundet Munkebjerg Hillclimb generelt, var opsat på at gøre en god figur igen, og effektivt forsvare den titel som rallyfolket har døbt ham: ”Kongen af Munkebjerg”.


Champagnepropperne sprang, da top 3 i Munkebjerg Hillclimb blev fejret på podiet, med Heino Mejer på øverste trin.
(Foto: rallypics.dk – Viggo Johansen)

Det skulle vise sig at Heino Mejer blev sat under pres, da den lokale Erik Pedersen i en lynhurtig Mazda RX7, havde luret Munkebjergbakkens vanskelige og krævende sving af, og kørte tider der matchede Heino Mejer’s tider til fulde. 1. heat vandt Heino Mejer, 2. heat gik til Erik Pedersen, og de to kørere lå meget tæt inden 3. og afgørende heat skulle køres.

Speederkablerne blev holdt stramme i båd Volvo’en og Mazda’en, så det var et par spændte kørere der kom over målstregen kort efter hinanden. Det viste sig, at Heino Mejer havde haft enten den tungeste fod, eller den bedste taktik, da podiepladserne skulle fordeles. Blot 0,481 sekund, i Heino Mejers favør, skilte de to konkurrenter, da løbet var slut.

Dermed forsvarede Heino Mejer sin titel som ”Kongen af Munkebjerg”, og kunne køre sin 4. generelle sejr hjem i løbet.


Kurt Mejer fik desværre problemer med koblingen allerede i andet heat i Munkebjerg Hillclimb, og måtte tage til takke med en placering langt nede i rækkerne.
(Foto: rallypics.dk – Viggo Johansen)

Kurt Mejer havde problemer med koblingen, og sluttede på en samlet placering som nr. 35, hvilket rakte til en 7. plads i klassen.

Nyeste skud på stammen i Rally Team Mejer, René Mejer, kørte et perfekt løb, og til sin egen overraskelse sluttede han som nr. 14 i generalklassementet, og kunne tage hjem med den første podieplacering i sit første løb for teamet. En 2. plads i klassen er absolut godkendt. Dagen igennem fik René Mejer mere og mere fart i bilen op ad Munkebjergbakken, så køretiden fra 1. til 3. heat blev forbedret med 3,2 sekund.

Alt i alt var det en flot weekend omkring Munkebjerg, dog præget af, at Covid 19 restriktionerne gjorde, at der kun var meget begrænset adgang for publikum. Arrangørerne havde gjort et stort stykke arbejde for at sikre, at der maksimalt var adgang for det godkendte antal tilskuere. Ifølge deltagerne manglede den gode stemning i ryttergården, som under normale omstændigheder opstår når 100-vis af tilskuere bevæger sig rundt og beundrer de flotte gamle og sjældne biler.


René Mejer kørte sit første Hillclimb, og gjorde en god figur, ved at tage en generel 14. plads, og en 2. plads i sin klasse.
(Foto: rallypics.dk – Viggo Johansen)

Rally Team Mejers næste udfordring, er første afdeling af Danmarksmesterskabet i Rally, som køres i Tyskland, når Cimbern Rally 2020 afvikles omkring Schlesvig den 5. september. Her stiller Heino Mejer og Kurt Mejer op med hver sin Volvo 242 Turbo, for at forsvare deres mesterskabsplaceringer som henholdsvis nr. 1 og 2 i Danmarksmesterskabet 2019, i den historiske klasse over 2.000 ccm.

Rally Team Mejer

rallypics.dk


Læs mere om:
 • Heino Mejer
 • Kurt Mejer
 • Munkebjerg
 • 09/08/20 - Munkebjerg - Hill Climb

 •  
  Reklamer

  H.I. Auto


  Yokohama Advan dæk


  Bruno Hansen Motorsport