Rallycross   25/05/16

Dødsfald: Esben Staudt

1969 – 2016

En for mange af os, helt unik og fantastisk person er ikke længere. Søndag d. 22/5 forlod Esben Staudt os, efter en modig og standhaftig kamp mod kræft.
Han voksede op i Sindal og her blev han også uddannet mekaniker. Biler og mekanik blev en stor del af hans liv.

Det var som aktiv kører i folkerace, at Esben blev engageret i motorsport, vejen gik der fra videre til Rallycross. Til at begynde med var det hans egen karriere der var fokus på, det forblev sådan indtil den ældste søn Rune Staudt blev gammel nok til at køre junior Folkerace. Her klarede Rune sig godt, og Team Staudt udvidede til 2 biler i Rallycross. De gjorde sig blandt andet bemærket i Mogens Kom Forbi på TV2 Nord med et familie portræt. For os der kender familien Staudt, så ved vi at det firkløver som Esben, Birgit, Rune og Jonas, har udgjort i gennem de mange efterfølgende sæsoner, afspejler et nært og kærligt sammenhold som alle var velkomne til at være en del af.

Men der gik ikke lang tid før det blev klart for Esben at Rune havde talent, og hvis det skulle udnyttes måtte hans egen hjelm lægges på hylden. Det virkede ikke som noget svært valg! En ting som på mange måder afspejlede Esbens person. Han var altid klar til at sætte sig selv i anden række hvis han kunne gøre noget for andre.

Der er mange der ændres som person når de udsættes for ekstreme oplevelser. Det gjorde Esben på en måde også da han fik konstateret kræft. Men den største ændring var nok at han blev endnu mere målrettet i det han gjorde, ikke på den egoistiske måde som man måske kunne forvente, nej han blev bare mere åben omkring hvad han ønskede og hvad han kunne bidrage med over for andre.

Det er blevet til adskillige DM medaljer til Rune og teamet gennem årene. De har vundet manges respekt og venskab på deres helt egen måde.

Der er mange historier om Esben som fortæller om hans åbenhed og hjælpsomhed. En af de lidt specielle er fra GP Danmark 2013. Her var Esben egentlig bare på Jyllandsringen som tilskuer, men under en gåtur i depotet, kom han forbi en deltager fra SSC. Bjarne Mortensen fra Amager, han kiggede lidt på bilen og snakkede med Bjarne og hans bedre halvdel Maja, og før de havde set sig om arbejdede Esben på bilen resten af weekenden. Det blev derefter til adskillige SSC løb med Esben som mekaniker og et venskab der gik langt uden for racerbanerne.

Til sæsonen 2015 skiftede Team Staudt fra Rallycross til asfaltbanerne, Rune skulle deltage i Citroen DS3 Cup, efter at man i 2014 havde vundet DM guld i 2 liters klassen i Rallycross var det blevet tid til en ny udfordring. Men Esbens udfordringer blev endnu større da den kræftsygdom som han havde kæmpet med i en årrække blev forværret. Det var derfor endnu mere imponerende at han formåede at deltage som kører i 2 Rallycross løb 2015.

Det der startede som en hobby og blev en seriøs sport for Esben og hele Team Staudt, blev nu det der holdt Esben i gang, motorsport er teamwork, og når ens team består af den elskede familie og de bedste venner, så er det noget positivt i en barsk virkelighed.

Vinteren 2015 -2016 blev brugt på at forberede en ny sæson, som altid helt ned til sidste detalje. Selv da synet forsvandt var viljen der stadig, om der skulle skrues eller om der skulle laves setup til en testdag, så var Esben engageret og aktiv.

Den første weekend i maj, skulle Citroen DS3 Cup køre på Vålerbanen i Norge. Det skulle vise sig at blive sidste gang Esben var i det miljø, som han satte så stor pris på og hvor rigtigt mange mennesker har sat pris på Esben Staudt.

Team Staudt og venner.

Esben begraves lørdag d. 28 maj kl. 11.00 fra Brønderslev Ny Kirke med efterfølgende sammenkomst i Brønderslev Hallen.

Ifølge Esbens ønske kan der indsættes penge på konto 9044 0001668501 i stedet for blomster.

Allan Andersen


 
Reklamer

Bruno Hansen Motorsport


H.I. Auto


Yokohama Advan dæk