Hill Climb   23/06/13

Pikes Peak - Yokohama Rubber Co. Ltd., er med igen
Det er næsten ved at være fast tradition at Yokohama Rubber Co. Ltd., deltager i verdens største og mest kendte Hill Climb løb - nemlig Pikes Peak.
Og igen sker det med dækkoncernens elektriske bil tilsat en række tekniske forbedringer udi bekæmpelsen af co2.

Yokohama Rubber Co. Ltd., er igen i år med i Pikes Peak Hill Climb løbet i staten Colorado, USA. Løbet køres i år den 30 juni. Yokohama Rubber Co. Ltd., har i de seneste år sat nye rekorder med deres EV bil. Om det sker igen i år, vil tiden vise, men Yokohama Rubber Co. Ltd., er vidende om , at en ny rekord igen vil påvirke forskningen og udviklingen, som det har gjort tidligere.

Ikke så meget på grund af rekorden i sig selv, men diverse data fra bilen og løbet, kan bearbejdes og videreføres til udviklingen af kommende dæktyper og næste generation af eksisterende dæktyper.


(Foto: Yokohama)

Igen i år vil dækkoncernens bil være udstyret med 'BluEarth-A' dæk. Dækket er udviklet med henblik på at være helt i top når det gælder kategorierne køreegenskaber og brændstoføkonomi. Og som navnet også antyder er det et dæk som er meget co2 venligt.

Fører af bilen vil som i de seneste par år være Ikuo Hanawa som er en yderst dreven og erfaren off-road kører. Han skal ligesom i tidligere år slutte løbet i 4.301 meters højde. Inden da har han kørt en strækning på godt 20 kilometer opad startende i 2.862 meters højde. Denne strækning indeholder 156 sving af meget forskellig karakter. Det kan være en udfordrende tur. Ikke kun på grund af underlag og fart, men andre ydre omstændigheder kan også spille ind. Det drejer sig om til tider meget varierende temperaturer samt omskiftelige vejrforhold.

Allan Osbech
Yokohama Danmark


 

Reklamer

H.I. Auto


Bruno Hansen Motorsport


Yokohama Advan dæk