Bilorientering   17/09/18

DM guld for 5. år i træk til Holm og Mørup
En 2. plads i sidste afdeling var nok til parrets 7. DM titel i alt.
Årets sidste af i alt 6 afdelinger om Danmarks Mesterskabet i bilorientering blev lørdag afviklet på det nordlige Falster med Sydsjællands Automobil Klub som arrangør.
De forsvarende mestre fra de sidste 4 sæsoner, Thisted kører Børge Holm og kortlæser Jørn Mørup fra Struer, havde med placeringer i årets første 5 afdelinger bragt sig så solidt i spidsen, at holdet kunne sikre sig DM guld ved at placere sig i top 2 i den sidste afdeling.

Kun sølvvinderne fra de sidste 2 sæsoner Bjarne Hansen og Jan Johansen fra Frederikssund, kunne forhindre at Holm og Mørup skulle køre med DM guldet for 7. gang i alt og for 5. sæson i træk.

(Foto: Bjarne Andersen)

Frederikssund mandskabet var inden lørdagens sidste afdeling 3 point efter Børge Holm og Jørn Mørup i den samlede DM stilling, og det betød, at Frederikssund mandskabet ikke bare skulle vinde den sidste afdeling, holdet var samtidig afhængig af at Thisted/Struer mandskabet ikke blev nr. 2, for at have guld chance.

Det blev en tæt kamp til det sidste. Frederikssund mandskabet vandt nemlig den sidste afdeling efter er rigtig flot løb uden fejlkørsler. Bjarne Hansen og Jan Johansen havde ganske vist brugt 10 minutter mere om at gennemkøre ruten end Børge Holm og Jørn Mørup, men da Thisted / Struer mandskabet havde to fejlkørsler undervejs, der hver blev belønnet med 25 strafminutter, var det Frederikssund mandskabet der var klart bedst i lørdagens afdeling.

Imidlertid var der ingen af de øvrige konkurrenter, der kunne fratage Holm og Mørup løbets andenplads og derfor gik guldet for 5. år i træk til det nordvestjyske. Samtidig var det så 3. år i træk, at Bjarne Hansen og Jan Johansen sikrede sig DM sølv.

Der var også et Frederikssund mandskab på bronze pladsen, da Poul Erik Nielsen og Henrik Jørgensen med en 3. plads i sidste afdeling sikrede sig DM bronze.

Struer havde endnu et mandskab med i Mesterklassen. Morten Jäger og Bent Mikkelsen kunne ikke gentage sidste lørdags flotte resultat, hvor de vandt en afdeling om det Nordeuropæiske Mesterskab i Sverige. Lørdag blev det til en 4. plads og efter en noget broget DM sæson slutter Jäger og Mikkelsen på en samlet 7. plads.

Struer havde endnu en kortlæser med i lørdagens DM-løb. Poul Bo Madsen, der er kortlæser for Grindsted kører, Lars Palle, sluttede på 11. pladsen i den næsthøjeste klas-se, A-klassen.

Med løbet på Falster er sæsonen snart slut for bilorienteringsfolket. Næste lørdag afgøres det Jysk/Fynske Mesterskab ved Aarhus og 14 dage senere er det, det Nordeuropæiske Mesterskab der afgøres i Finland.

Resultat Operation Nordfalster, 6. afdeling af DM i bilorientering 15. september 2018.
Arrangør: Sydsjællands Automobil Klub.