Bilorientering   27/03/18

God start i forsvar af DM titel
Den første af i alt 6 afdelinger om Danmarks Mesterskabet i bilorientering blev lørdag kørt i et område mellem Vestervig og Hurup i Sydthy og med Thy Motor Sport som arrangør.
De forsvarende Danmarks Mestre, Børge Holm og Jørn Mørup, vandt årets første DM afdeling.

Danmarks Mestrene fra de sidste 4 sæsoner Thisted kører Børge Holm, Thy Motor Sport og kortlæser Jørn Mørup fra Struer & Omegns Motor Sport startede dette års forsvar af DM guld helt perfekt. Med en sejr i årets første DM afdeling startede mestrene på samme måde som de sluttede sidste sæson.

De forsvarende Danmarks Mestre Børge Holm og Jørn Mørup fik en perfekt start på kampen om det års DM titel, da holdet vandt 1. DM afdeling, der lørdag blev afviklet ved Hurup med Thy Motor Sport som arrangør

Holm og Mørup kørte et nærmest perfekt løb i lørdagens DM afdeling. Holdet fandt samtlige rigtige rutekontroller, men helt usædvanligt var der hele 3 mandskaber i Mesterklassen der kørte ruten fejlfrit. Derfor var det tidsforbruget på ruten der blev afgørende. Da Børge Holm og Jørn Mørup var det mandskab, der kom hurtigst gennem ruten af samtlige mandskaber i løbet, var sejren sikret til Thisted / Struer mandskabet med en straf på 21 strafpoint for 21 minutters forsinkelse i forhold til løbets planlagte tid.

Sidste års DM sølvvindere, Bjarne Hansen og Jan Johansen fra Frederikssund kørte også fejlfrit, men da det nordsjællandske mandskabs klubkammerater fra Frederikssund Poul Erik Nielsen og Henrik Jørgensen kørte 10 minutter hurtigere end sølvvinderne var det Nielsen og Jørgensen, der løb med 2. pladsen i løbet.

Struer mandskabet, Morten Jäger og Bent Mikkelsen kørte ruten på næst hurtigste tid. Jäger og Mikkelsen gennemkørte ruten i en tid der kun var 1 minut langsommere end Holm og Mørup, men da holdet lavede 5 fejl undervejs på ruten og da de hver blev belønnet med 25 strafminutter sluttede Struer mandskabet på en skuffende 6. plads i løbet.
Også løbets 8. plads var med Struer deltagelse. Struer kører Michael Nystrup Larsen og kortlæser Henrik Møller-Nielsen, Århus brugte usædvanlig meget tid til at gennemkøre ruten, men holdet måtte lave en nødtørftig reparation af bilens bremser undervejs og var derfor tilfredse med i det hele taget at få bilen med i mål.

De næste 2 DM afdelinger afvikles samme weekend, når der ved Gjern om 4 uger køres et arrangement med både to DM afdelinger og de to første afdelinger om det Nordeuropæiske Mesterskab. Her er alle de lokale mandskaber igen til start.